Prima pagină » International » Statul german va achiziționa o participație de 30% din Uniper
Statul german va achiziționa o participație de 30% din Uniper

Statul german va achiziționa o participație de 30% din Uniper

22 iul. 2022, 18:31, 1 ,
BZI.ro, în International

Guvernul lui Olaf Scholz va injecta miliarde de euro pentru a salva unul dintre giganții energetici germani, Uniper, sufocat de reducerile de gaze rusești, și promite un scut tarifar pentru gospodăriile afectate de criza energetică, potrivit Le Monde.

„Uniper este o companie de o importanță vitală pentru dezvoltarea economică a țării noastre și pentru aprovizionarea cu energie a cetățenilor noștri”, a declarat vineri cancelarul german. Principalele măsuri ale planului de salvare sunt intrarea statului în capitalul grupului în proporție de până la 30% și un împrumut public de până la 7,7 miliarde de euro.

Uniper va putea să transfere creșterile de preț la gaze către clienții săi

Berlinul va permite Uniper să transfere creșterile de preț la gaze către clienții săi pentru a contribui la salvarea companiei. Prin urmare, germanii ar trebui să se aștepte să își vadă facturile la energie crescând în continuare, a recunoscut cancelarul. El i-a asigurat însă că nu vor fi „lăsați singuri” în această criză.

Germania a oferit deja peste 30 de miliarde de euro pentru a sprijini persoanele fizice în urma războiului din Ucraina, care a destabilizat piața energetică și a crescut inflația.

Va exista o reformă majoră a subvenţiile pentru locuinţe, la începutul anului viitor, care va include creşterea numărului de persoane îndreptăţite să le primească.

Peste 600.000 de gospodării din Germania beneficiau de subvenții pentru locuință în 2020

Datele statistice arată că, la finalul lui 2020, aproximativ 618.200 de gospodării din Germania beneficiau de subvenţii pentru locuinţă.

Ajutorul de stat pentru Uniper vine după săptămâni de negocieri intense între Germania şi Finlanda, care controlează compania Fortum, acţionarul majoritar al Uniper.

Ca parte a acordului, Guvernul german va prelua o participaţie de 30% în Uniper, în timp ce participaţia Fortum va fi redusă de la 80% în prezent la 56%.

Comentarii
  • Prin urmare, economia de piata, superioritarea intrinseca a sectorului privat si concurenta libera sunt doar vorbe goale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *