Prima pagină » International » Statul elen va intra pe lista țărilor din Zona Galbenă
Statul elen va intra pe lista țărilor din Zona Galbenă

Statul elen va intra pe lista țărilor din Zona Galbenă

22 apr. 2021, 18:04,
Alexandru Ifrim, în International

Românii care îşi petreceau anual mini vacanţa de 1 mai pe plajele din Grecia au primit o veste proastă. Astăzi, 22 aprilie 2021 greci au intrat în Zona Galbenă şi se pregătesc să intre pe lista ţărilor din această zonă. Această decizie a venit chiar înainte de sarbatoril Pascale. Majoritatea românilor preferau în această perioadă a anului vacanțe în Bulgaria sau Grecia.

Turcia şi Bulgaria sunt printre puţinele țări care primesc turişti în următoarea perioadă, acestea fiind pe lista ţărilor din Zona Galbenă. Românii care se duc în vacanţă într-o tară care se afla în Zona Galbenă vor fi nevoiţi la întoarcere să stea 14 zile în carantină. Singurele persoane scutite de carantină sunt cele care şi-au administrat cele două doze de vaccin.

În 2 aprilie, când Grecia nu se afla pe această listă, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirma: „În secunda aceasta, dacă mergeţi în vacanța de Paşti la greci, trebuie să vă asumați că intraţi în carantină şi planul pe care vi-l faceţi trebuie să ţină cont de asta”.

Lista ţărilor cu risc epedeomiologic ridicat

Pe data de 8 aprilie 2021 s-a făcut ultima lista, atunci fiind prezente 44 de țări. Toţi cei care se vor deplasa în una dintre ţările aflate în Zona Galbenă vor trebui să aibă un test anti-Covid-19 care să fie negativ. În caz contrar vor trebui să stea în carantină 14 zile la întoarcerea în ţară. Cine s-a imunizat cu cele două doze nu va trebui să petreacă cele 14 zile la domiciliu la întoarcerea în ţară.

Curaçao
Bonaire, Saint Eustatius and Saba
San Marino
Ungaria
Uruguay
Estonia
Polonia
Şerbia
Iordania
Bermuda
Wallis and Futuna
Andorra
Muntenegru
Aruba
Cehia
Franța
Bahrain
Suedia
Bulgaria
Macedonia de Nord
Bosnia and Herzegovina
Slovenia
Kosovo
Cipru
Isle of Man
Liban
Olanda
Turcia
Palestina
Croaţia
Belgia
Seychelles
Republica Moldova
Chile
Austria
Italia
Monaco
Luxemburg
Ucraina
Brazilia
Puerto Rico
Armenia
Kuweit
Africa de Sud

Turcia va primi turişti nevaccinaţi

Litoralul din Turcia are unele dintre cele mai căutate plaje din zona Europei. Mai mereu în Turcia plajele sunt pline când începe sezonul estival. Românii sunt fani a plajelor turceşti dar şi a celor din Grecia şi Bulgaria. Aceştia preferă un concediu în afara ţării deoarece în ţara noastră plajele nu sunt la acelaşi nivel cu ale turcilor, bulgarilor sau grecilor. Un alt factor este că pe lângă calitatea cazărilor, o vacanţă într-un dintre cele 3 ţări se aproprie de bugetul uneia de la noi din ţară.

Oficialii turci au dat un comunicat pe care mulţi români îl aşteptau, acela că statul turc nu cere ca turiştii să fie vaccinaţi. Cei care se gândesc să-şi petreacă mini vacanţă în Antalya, una dintre cele mai căutate zone din Turcia, trebuie să facă doar testul Covid-19, care trebuie să fie negativ.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare”, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, potrivit postului ITV. Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară. Noi avem proceduri vamale de nivel mondial, care asigură că riscul transmiterii virusului vă fi redus în timpul călătoriilor în Turcia”, a precizat Mehmet Ersoy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *