Prima pagină » National » Stațiunea Predeal rămâne în scenariul roșu pentru încă două săptămâni
Stațiunea Predeal rămâne în scenariul roșu pentru încă două săptămâni

Stațiunea Predeal rămâne în scenariul roșu pentru încă două săptămâni

13 nov. 2020, 09:41,
în National

Stațiunea Predeal rămâne în scenariul roșu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat ieri Hotărârea nr. 41/12.11.2020, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unele localități din județul Brașov.

Predeal a fost prima stațiune de pe Valea Prahovei unde rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

Stațiunea Predeal rămâne în scenariul roșu

Hotărârea nr. 41/12.11.2020 a CJSU Brașov prevede:

Art.1 Având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3/1000 de locuitori, se mențin pentru o perioadă de 14 zile măsurile dispuse prin Hotărârea nr. 37 din 29 octombrie 2020 emisă de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov în unitatea administrativ-teritorială Predeal.

Art.2 Ca urmare a scăderii ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, în unitatea administrativ-teritorială Ormeniș, se aplică prevederile H.G. nr.856/2020, pentru rata de incidență cuprinsă între 1,5 – 3/1000 locuitori.

Art.3 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate pentru unitatea administrativ-teritorială prevăzută la art.1.

Art.4 Comitetele locale pentru situații de urgență vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.

Art.5 Comitetele locale pentru situații de urgență vor proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un nou record de cazuri COVID! Este prăpăd și la ATI

Până ieri, 12 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 334.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

224.916 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.142 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *