Prima pagină » Turism » Destinatii montane » Statiunea Campulung Moldovenesc

Statiunea Campulung Moldovenesc

17 aug. 2011, 22:48,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:503;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Campulung Moldovenesc este o zona pitoreasca de munte, cu aer curat si peisaje ce iti taie rasuflarea, un oras situat la numai 70 km de Suceava dispune de numeroase obiective turistice, orasul Campulung Moldovenesc fiind o statiunea climaterica foarte importanta in tara noastra inca din secolul al XV-lea.

Orasul este deosebit de curat neexistand aici surse de poluare, asezat la poalele masivului Rarau, este inconjurat de padurile vesnic verzi de molid.

Campulung Moldovenesc obiective turistice

Zona este inconjurata de mai multe puncte turistice importante, manastirea Moldovita ctitorita in anul 1532, muzeul Arta Lemnului, la 18 km se afla codrul secular de la Slatioara (o rezervatie forestiera ce se intinde pe o suprafata de 600 ha), la 12 km se gaseste si una dintre cele mai mari pastravarii din Romania denumita Prisaca Dornei, numeroase trasee turistice care pot urca catre varful masivului Rarau.

Pestera cu Lilieci de la obarsia Izvorului Alb deschisa numai speciologilor, partie de schi, numeroase trasee alpine in Rarau cum ar fi: stanca Turnu Mare, Cheile Moara Dracului.

Pe langa toate aceste minunatii care se regasesc in zona, se mai adauga masivul Rarau care este inconjurat de aer curat, provelisti minunate dar si legende. Organizati-va vacanta in Campulung Moldovenesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
20 iulie 2024
20 iulie 2024