Prima pagină » National » Statistică îngrijorătoare! România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
Statistică îngrijorătoare! România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori

Statistică îngrijorătoare! România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori

15 mai 2024, 18:00, 2 ,
BZI.ro, în National

Dacă în urmă cu trei decenii numărul nou-născuţilor ajungea la 300.000 pe an, acum cifra s-a înjumătăţit. Natalitatea scade dramatic de la un an la altul şi este posibil ca în următorii 10 ani să nu mai aibă cine să susţină pensiile.
Nivelul de trai din ţara noastră reprezintă principala cauză care îi determină pe români să nu mai facă copii.

ONG-urile cer acum autorităţilor ca stimularea natalităţii să devină prioritară.

Fără o strategie naţională pentru creşterea natalităţii, în următoarele decenii nu va mai avea cine să susţină societatea şi pensiile seniorilor şi, uşor, uşor, vom dispărea ca popor. Sunt semnalele de alarmă trase de specialiştii în demografie.

An de an, în România se nasc tot mai puţini copii

Cei care nu vor încă un copil invocă lipsa posibilităţilor financiare, iar mulţi dintre cei care îşi doresc să aducă pe lume un bebeluş nu o pot face din cauza infertilităţii. Unul din 4 cupluri se confruntă cu această problemă, scrie antena3.ro.

După căderea regimului comunist, în anul 1990, au venit pe lume peste 300.000 de copii. Treptat, în ultimele trei decenii, cifrele s-au înjumătăţit. În 2023, s-au născut puţin peste 155.000 de bebeluşi. În ciuda acestor cifre alarmante, autorităţile încă amână adoptarea unui proiect de strategie naţională pentru stimularea natalităţii.

În România, cauzele natalității scăzute sunt migrația masivă, nivelul scăzut de trai, accesul dificil la investigaţii medicale sau infertilitatea cuplurilor.

În ţara noastră, 10 salariaţii susţin acum 9 pensionari deşi raportul sustenabil ar fi de 4 angajaţi la un pensionar. În acest ritm, peste cel mult 10 ani, nu va mai avea cine să susţină plățile către seniori, iar vârsta de pensionare va creşte.

Specialiştii în demografie atrag atenţia că odată cu prăbuşirea natalităţii, România dispare.

În 2100, populația ar putea ajunge la doar opt milioane de locuitori.

Comentarii
  • Bullshit !, nu va dispărea ci vor avea alte culori locuitorii ! , vedeți frenezia cu care vor să ne bage și nouă pe gît din milioanele de ilegali bronzați care ajung anual în UE !, odată instalați își pot aduce familia extinsă și obiceiurile africane ori talibane iar ăștia fac cîte 10, 12 copii cu alea 3, 4 neveste aduse pe capul vostru !, în 2100 vor fi mai multe moșkei , bisericile dispărute iar românii vor trăi în rezervații dacă au noroc și nu vor fi uciși conform legii Sharia

  • Pentru ca tinerii sa vrea sa faca copii, este nevoie de joburi si case. Atat. De restul se ocupa natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *