Prima pagină » Local » Stațiile de transport public din Iași sunt personalizate cu imagini din oraș. Peste 100 de stații ale CTP Iași sunt înfrumusețate în cadrul proiectului

Stațiile de transport public din Iași sunt personalizate cu imagini din oraș. Peste 100 de stații ale CTP Iași sunt înfrumusețate în cadrul proiectului

27 aug. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

18 stații de autobuz ale CTP Iași, personalizate cu imagini reprezentative ale orașului și cu elemente informative pentru transportul public. Proiectul recent al Primăriei Iași cuprinde instalarea unui număr de 100 de stații noi care să fie personalizate. Acestea sunt dotate cu autocolante și module LED, care luminează pe timpul nopții

CTP Iași a personalizat mai multe stații de autobuz cu imagini din municipiul Iași care oferă totodată și elemente de informare. Primăria Iași a achiziționat 100 de stații noi, dintre care 80 sunt stații de autobuz și 20 sunt de tramvai, care vor fi personalizate cu imagini specifice din zonele în care sunt amplasate.

„Planul proiectului a fost stabilit pentru 80 de noi stații de autobuz (personalizate cu imagini) și 20 noi de tramvai (copertine). Implementarea stațiilor de autobuz a început de o lună și va fi încheiată în septembrie, iar cele 20 de copertine vor începe să fie montate după ce încheiem cu stațiile de autobuz”, au declarat reprezentanții CTP Iași.

Transportul public ieșean va avea după finalizarea acestui proiect peste o sută de stații personalizate.

Peste 60 de stații noi de autobuz au fost instalate într-o lună în Iași

Proiectul de modernizare a stațiilor a fost semnat la sfârșitul anului trecut. Valoarea investiției a fost evaluată la aproape 344.000 de euro. În aproape o lună, până pe data de 26 august 2020, au fost instalate 62 de stații de autobuz din totalul de 80 și au fost personalizate 18. După instalarea acestora, se vor adăuga și cele 20 de copertine pentru stațiile de tramvai.

„Au fost montate, până acum, 62 de stații și se lucrează pentru amplasarea celorlalte, 18 dintre ele sunt și personalizate, iar restul sunt în curs (este turnată fundația etc). În următoarele săptămâni vor fi toate personalizate”, au mai adăugat reprezentanții CTP Iași.

Caracteristicile noilor stații de autobuz personalizate

Licitația susținută de Primăria Iași pentru personalizarea stațiilor a avut loc în luna iunie. Lucrarea a fost estimată la o valoare de 130.000 de lei, fără TVA. Noile stații de autobuz personalizate au pe lângă imaginile reprezentative cu zona în care se află, panouri LED, autocolante cu numele stației și elemente de informare ale CTP, printre care: numărul zonei, harta transportului din Iași, aplicația 24Pay și altele.

Stațiile de autobuz personalizate cu imagini din Iași au apărut în mai multe zone

Stațiile de autobuz personalizate au fost amplasate pe un singur sens în 16 zone din Iași: Baza 3, Blocuri Metalurgie, Cămine CUG, Continental, Elena Doamna, Familial, Flora, Hanul Trei Sarmale, Liceul CUG, Moara 1 Mai, Canta, Petru Poni, Sergent Grigore Ioan, Plopii fără Soț, Școala Veronica Micle, Blocuri Cetățuia, Palatul Culturii. Totodată, două stații de autobuz personalizate au fost amplasate pe ambele sensuri de mers în zona Mircea cel Bătrân.

Mai multe stații ale CTP Iași sunt dotate cu panouri informative pentru transportul public

Primăria Iași a achiziționat și 100 panouri informative pentru 50 de stații de tramvai și autobuz. Din ultimele date preluate la începutul lunii august, pe raza municipiului Iași au fost amplasate pe parcursul a șase luni 22 de astfel de dispozitive. Proiectul va fi încheiat la sfârșitul anului 2020, daca totul va merge conform planificării, în caz contrar va fi încheiat la începutul anului 2021. Costul unui astfel de dispozitiv de monitorizare este de aproximativ 1.600 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *