Prima pagină » Economic Local » Statie de incarcare auto rapida la Moldova Center

Statie de incarcare auto rapida la Moldova Center

11 apr. 2022, 09:12,
în Economic Local

La inceputul lunii aprilie 2022, in parcarea Moldova Center a fost amplasata o statie de incarcare auto rapida, de 50 kW, statie care permite reincarcarea cu o durata de asteptare mult mai scurta decat statiile obisnuite.

Astfel, Moldova Center vine in intampinarea nevoilor clientilor care doresc sa rezolve problema incarcarii masinilor electrice in centrul orasului, castigand timp pe care il pot valorica mergand la masa, la diverse cumparaturi sau pentru alte activitati in zona.

Statia este inclusa in platforma Eon Drive si poate fi identificata aici: https://harta-statii.eondrive.ro. De asemenea, se gaseste cu usurinta si in platforma generala https://www.plugshare.com.

Este posibila incarcarea a doua vehicule electrice in acelasi timp, cu o putere de 50 kW DC, respectiv 22 kW AC. Incarcarea pana la 80% din nivelul bateriei dureaza, in curent continuu, aproximativ 25 de minute, in funcție de modelul si specificatiile masinii. Tipurile de conectori de care dispune stația de incarcare sunt: CHAdeMO – 50 kW, CCS/SAE – 50 kW și Type 2 – 22 kW. Alimentarea se poate face la orice ora, parcarea Moldova Center fiind deschisa 24/7.

Prin incadrarea in standardul “BREEAM VERY GOOD”, precum si prin toate actiunile de investitii in tehnologii moderne, Moldova Center urmareste lasarea unei amprente cat mai “verzi” in zona Iasului.

Amplasarea unei prime statii de incarcare electrice, face parte din strategia de dezvoltare prin sustenabilitate a cladirii, cu atentie la mediul inconjurator. Alte proiecte vor fi puse in aplicare in perioada urmatoare, incluzand amplasarea de panouri fotovoltaice pentru a produce energie verde, dar si suplimentarea numarului de statii de incarcare pentru a deservi si mai bine chiriasii din zona de birouri.

Cu un concept mixt (office si retail), cladirea este un reper pe harta orasului, avand in portofoliu aproximativ 17.000 de mp inchiriati. Companii importante ocupa integral cele 6 etaje de birouri premium, iar firmele de retail de la parter ofera servicii si produse perfect adaptate pentru un total de peste 1.500 de persoane angajate in cladire. Proiectul implementat in cladire amplifica starea de bine a angajatilor din spatiile de birouri si a tuturor celor care locuiesc in zona sau viziteaza centrul orasului.

Moldova Center a ales varianta amplasarii acestei statii de incarcare rapide, incurajand un stil de viata cat mai sanatos prin facilitarea accesulului la tehnologii „verzi”, care sa ofere libertate de miscare si timpul necesar pentru activitatile preferate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *