Prima pagină » International » Statele Unite și aliații europeni au anunțat sancțiuni suplimentare pentru Rusia
Statele Unite și aliații europeni au anunțat sancțiuni suplimentare pentru Rusia

Statele Unite și aliații europeni au anunțat sancțiuni suplimentare pentru Rusia

29 mart. 2022, 21:44,
în International

Președintele american, Joe Biden, împreună cu omologii săi din Franța, Germania, Italia și Marea Britanie au transmis hotărârea de a continua să majoreze costurile Rusiei pe fondul atacurilor sale brutale asupra Ucrainei, precum și de a continua să furnizeze Ucrainei asistență de securitate pentru a se apăra împotriva asaltului neprovocat.

„Preşedintele Joseph R. Biden a discutat astăzi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu premierul Italiei, Mario Draghi, şi cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson”, anunţă Preşedinţia SUA.

Joseph Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi şi Boris Johnson au evocat „importanţa susţinerii pieţelor libere pentru energie, în contextul actualelor perturbări generate de sancţiunile” impuse Rusiei, subliniază Casa Albă.

Necesitatea accesului umanitar pentru civilii din Mariupol

Potrivit declarației de la Casa Alba, liderii și-au ”revizuit eforturile de a oferi asistență umanitară milioanelor afectate de violențe, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și în căutarea refugiului în alte țări, și au subliniat necesitatea accesului umanitar pentru civilii din Mariupol”.

De asemenea, s-a ”discutat importanța sprijinirii piețelor stabile de energie în lumina perturbărilor actuale din cauza sancțiunilor.”

Marea Britanie continuă să susțină poporul ucrainean

Anterior, un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a declarat că liderii sunt de acord cu necesitatea continuă de ”sprijinirii și susținerii” poporului Ucrainei împotriva „barbarismului rus”.

„Prim-ministrul a subliniat că trebuie să judecăm regimul lui Putin după acțiunile lor, nu după cuvintele lor. Putin răsucește cuțitul în rana deschisă a Ucrainei în încercarea de a forța țara și aliații săi să capituleze”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *