Prima pagină » International » Statele Unite au primit informații cu privire la complot al Iranului de a încerca să-l asasineze pe Donald Trump
Statele Unite au primit informații cu privire la complot al Iranului de a încerca să-l asasineze pe Donald Trump

Statele Unite au primit informații cu privire la complot al Iranului de a încerca să-l asasineze pe Donald Trump

16 iul. 2024, 21:40, 1 ,
în International

Statele Unite au primit în ultimele săptămâni informații cu privire la complot al Iranului de a încerca să-l asasineze pe fostul președinte Donald Trump, a informat marți CNN, citând persoane informate în acest sens, relatează Reuters.

Acesta este motivul care a dus la creșterea securității în jurul fostului președinte de către Serviciul Secret în ultimele săptămâni, au declarat pentru CNN mai multe persoane informate pe această temă. Cu toate acestea, nu există niciun indiciu că tânărul de 20 de ani care a încercat să-l asasineze pe Trump sâmbătă ar avea legături cu acest complot.

Existența informațiilor privind amenințarea din partea unei agenții ostile de informații străine – și securitatea sporită pentru Trump – ridică noi întrebări cu privire la erorile de securitate de la mitingul de sâmbătă din Butler, Pennsylvania, și cum a reușit un tânăr de 20 de ani să se apropie atât de mult încât să-i permită să tragă focuri de armă care l-au rănit pe fostul președinte.

Donald Trump s-a întors la casa lui din New Jersey după ce a fost rănit

Donald Trump s-a întors la casa lui din New Jersey după ce a fost rănit într-o tentativă de asasinat la un miting de sâmbătă, relatează BBC Online.

Fostul președinte american Donald Trump a fost rănit la ureche, iar FBI a confirmat „tentativa de asasinat”.

Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a fost evacuat, cu fața însângerată, după atacul armat de la Butler, în Pennsylvania (nord-est), și dus la spital.

Atacatorul și un trecător au fost uciși, alți doi spectatori fiind grav răniți.

Candidatul republican, care tocmai își începuse discursul cu una dintre tiradele sale obișnuite despre migranți, acuzându-l pe Joe Biden că i-a lăsat să intre în țară în masă, a fost imediat pus la pământ de agenții Secret Service, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În public, au izbucnit strigăte de teroare, iar spectatorii s-au aruncat pe pământ. După câteva momente, Donald Trump s-a ridicat, cu părul în dezordine și fără șapca roșie, înconjurat de agenți. „Lăsați-mă să-mi iau pantofii”, a fost auzit spunând.

„Este de necrezut că un astfel de act ar putea avea loc în țara noastră”

El a fost apoi escortat de pe scenă la mașina sa, ridicând pumnul în aer de mai multe ori în semn de sfidare, în uralele susținătorilor săi.

„Este de necrezut că un astfel de act ar putea avea loc în țara noastră”, a declarat Donald Trump pe Truth Social în orele care au urmat, cu riscul de a alimenta și mai mult rivalitățile politice.

„Am știut imediat că ceva nu este în regulă, pentru că am auzit un fluierat, focuri de armă și am simțit imediat cum glonțul îmi străpunge pielea”, a detaliat el.

„Mi-am dat seama în acel moment ce se întâmplă”, a adăugat Trump.

Comentarii
  • VIERMUSII CNN

    Cei care sunteti pescari cunoasteti viermusii.
    Cei care nu sunteti pescari ,trebuie sa stiti ca viermusii apar pe cadavre in descompunere si sunt f buni la pescuit.
    Exact asa a ajuns cadavrul in descompunere al latrinei tv cnn.
    Viermusii si viermusele latrinei ,prezinta ‘stiri’
    O viermusa a prezentat aseara aceasta stire cu Iranul , am ris de m-am pisat pe usr….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`