Prima pagină » International » Statele Unite au anunţat lansarea unui nou program de primire a refugiaţilor
Statele Unite au anunţat lansarea unui nou program de primire a refugiaţilor

Statele Unite au anunţat lansarea unui nou program de primire a refugiaţilor

20 ian. 2023, 00:01,
BZI.ro, în International

Statele Unite au anunţat joi lansarea unui nou program de primire a refugiaţilor, încurajând fiecare american să contribuie pentru a creşte numărul extrem de scăzut de admiteri în ţară, relatează Agerpres.

Pentru prima dată, un cetăţean american va putea susţine direct primirea unui refugiat în Statele Unite fără a trece printr-o asociaţie sau ONG-uri.

„The Welcome Corps reprezintă cea mai mare inovaţie în materie de primire a refugiaţilor din ultimele patru decenii”, a declarat secretarul de stat american, Antony Blinken, potrivit unui comunicat.

10.000 de americani primesc aproximativ 5.000 de refugiaţi

În primul an, obiectivul este de a mobiliza până la 10.000 de americani pentru a primi aproximativ 5.000 de refugiaţi.
Orice american care doreşte să sponsorizeze un refugiat va trebui să treacă de controale de securitate ample şi să dovedească capacitatea de finanţare.

Nu se acordă niciun stimulent financiar pentru aceşti sponsori care vor trebui să demonstreze că dispun de 2.275 de dolari per refugiat timp de trei luni pentru achiziţionarea de haine şi alte produse de primă necesitate.

Preşedintele Joe Biden a stabilit la 125.000 numărul de refugiaţi pe care Statele Unite sunt autorizate să-i primească în fiecare an fiscal (din octombrie până în octombrie), eliminând reducerile făcute de fostul preşedinte Donald Trump.

Pentagonul: „Nu are sens să furnizăm tancuri M1 Abrams Ucrainei în acest moment”

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, se va întâlni vineri în Germania cu alți aliați în cadrul celei de-a opta reuniuni a Grupului de contact pentru Ucraina, unde vor discuta despre tipurile de echipamente și sisteme de armament de care Ucraina ar putea avea nevoie în lupta sa împotriva Rusiei.

„Pur și simplu nu are sens” ca SUA să furnizeze tancuri M1 Abrams „în acest moment”, a declarat joi Sabrina Singh, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, după ce oficialii germani au declarat că nu vor furniza tancuri Ucrainei până când SUA nu vor decide să facă același lucru, potrivit CNN.

„După cum știți, noi am furnizat Abrams, vedem că și alte națiuni fac un pas înainte și continuă să furnizeze Ucrainei echipamente și materiale pe care le pot furniza”, a declarat Singh.

„În cele din urmă, aceasta este decizia Germaniei. Este decizia lor suverană cu privire la asistența de securitate pe care o vor oferi. Așa că nu vom putea stabili cu ei, dar cred că facem cu siguranță tot ce putem pentru a sprijini Ucraina în ceea ce în ceea ce are nevoie”, a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *