Într-o comunicare oficială, secretarul Trezoreriei americane susţine faptul că, din cauza noii tulpini Delta, posibilitatea unui val al patrulea este foarte mare și că acest lucru ar duce la o ameninţare la redresarea economiei mondiale. Altfel spus, dacă va exista un asemenea val, economia mondială ar putea fi pusă la pământ.
La nivel mondial tot mai mulţi lideri sunt îngrijoraţi de răspândirea variantei Delta a COVID-19. Această tulpină devine predominantă la nivel mondial.
SUA este îngrijorată de efectele economice ale unui nou val de COVID-19
Prezent la o întâlnire la Veneția, Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA a menţionat faptul că este foarte îngrijorat de efectele economice ale unui noi val COVID-19 din cauza variantei Delta a COVID-19
‘Suntem foarte îngrijoraţi de varianta Delta şi alte variante care ar putea apărea şi ameninţa relansarea. Suntem într-o economie globală conectată, ceea ce se întâmplă în orice parte a lumii afectează toate celelalte ţări
‘Variantele reprezintă o ameninţare pentru întreaga lume” ‘, a afirmat ea, într-o conferinţă de presă în marja reuniunii G20.
În altă ordine de idei, Janet Yellen a menţionat faptul că obiectivul principal mondial este vaccinarea a 70% din populaţia mondială
” În ce priveşte vaccinarea, ‘trebuie să facem mai mult şi să fim mai eficienţi’, a mai arătat ea, scrie agerpres.ro.
Israel și Australia, primele state care iau măsuri suplimentare din cauza COVID-19
În altă ordine de idei, Israel și Australia sunt primele state care au luat măsuri suplimentare de protecţie din cauza răspândării tulpinei Delta de COVID-19. Altfel spus, Israel a introdus obligativitatea purtări măștii de protecţie în spaţiile publice închise.
Israelul va înăspri din nou regulile pentru călătorii care intră în ţară, din data de 16 iulie aceştia fiind obligaţi să se izoleze până la primirea unui rezultat negativ la testul de coronavirus, o măsură luată din cauza creşterii numărului de infectări, transmite vineri dpa.
De asemenea, Australia a impus carantina în o bună parte din Sidney, astfel, 5 milioane de oameni nu mai aveau voie să iasă din casă.
Trezorierul Josh Frydenberg a declarat că Australia se confruntă cu „un moment critic” în lupta să împotriva Covid, deoarece diferite state închid frontierele și aplică noi restricții pentru a preveni răspândirea în continuare a virusului.
„Cred că intrăm într-o nouă fază a acestei pandemii, cu tulpina Delta mai contagioasă”, a declarat luni Frydenberg pentru ABC News.
Escaladarea infecțiilor cu Covid a determinat lockdown-ul în orașele Sydney și Darwin, precum și restricții în patru state.