Prima pagină » International » Statele membre ale NATO au aprobat un plan în vederea unei misiuni de asistenţă şi instruire pentru armata ucraineană
Statele membre ale NATO au aprobat un plan în vederea unei misiuni de asistenţă şi instruire pentru armata ucraineană

Statele membre ale NATO au aprobat un plan în vederea unei misiuni de asistenţă şi instruire pentru armata ucraineană

13 iun. 2024, 18:23, 7 ,
în International

Statele membre ale NATO au aprobat un plan în vederea unei misiuni de asistenţă şi instruire pentru armata ucraineană destinate susţinerii acesteia în războiul cu Rusia, au declarat joi agenţiei DPA surse din cadrul Alianţei, relatează Agerpres.

Misiunea, care va fi denumită „Asistenţă de Securitate şi Instruire NATO pentru Ucraina” (NATO Security Assistance and Training for Ukraine NSATU), va presupune furnizarea de ajutor militar Ucrainei în cadrul structurilor oficiale ale NATO, pentru prima dată de la începutul războiului cu Rusia – notează sursa citată.

Statele NATO au coordonat acest ajutor prin grupul informal condus de SUA

Până în prezent statele NATO au coordonat acest ajutor prin grupul informal condus de SUA şi denumit Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, cunoscut şi ca „grupul de la Ramstein”, după numele bazei militare americane din Germania unde a avut loc prima lor reuniune după lansarea invaziei ruse în Ucraina.

Noua misiune este doar un element dintr-o propunere mai largă prezentată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi aflată încă în discuţie, pentru un angajament pe termen lung în favoarea Ucrainei.

Ce a cerut secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg?

Stoltenberg a cerut luna trecută la o reuniune a miniştrilor de externe din statele NATO ca ajutorul militar oferit Ucrainei de aceste ţări să atingă cel puţin 40 de miliarde de euro pe an atât timp cât va fi necesar în războiul cu Rusia, estimând de asemenea că aliaţii trebuie „să împartă povara în mod echitabil” pentru finanţarea acestui ajutor, după ce propusese anterior un angajament financiar al aliaţilor pentru Ucraina de 20 de miliarde de euro pe an pentru următorii cinci ani.

Acordul de joi privind crearea respectivei misiuni de asistenţă pentru Ucraina nu cuprinde angajamente financiare precise, dar stabileşte că ajutorul militar oferit Kievului va fi coordonat de NATO.

Comentarii
  • daca o sa mai gaseasca pe cine sa instruiasca. ca astia ori o intind afara, ori mor.

  • 💩💩💩

  • Ăștia tot îmbârliga Ucraina cu arme si bani crezând ca vor slabii rusnacii. Tot acolo vor ajunge….mai devreme sau mai târziu, la negocieri, dar vor fi in favorarea rusnacilor având in vedere numărul mare de teritorii ocupate. Ucraina nu reușește să recupereze nimic din ce a luat rusii. Mai arunca cu o drona, doua peste granița sa fie impact mare la media pe la TV, in rest eu nu vad sa recupereze nimic de la rusi. Zele latră de dimineața pana seara ca un drogat si cerșetor, dar nu face nimic pentru poporul sau.

  • Ptr laba trista de mai sus

    Pai mai celavecule Zelenschi isi apara tara boulene nu ca tine care dupa ce ca esti prost mai si consumi aerul planetei de pomana

  • ptr trantorul de mai sus

    ai minte cat nuca, trantore! iar n-ai inchis gainile aseara, iar ai baut bere in sura si ai adormit in staul la vaca.

  • Se schimba totul in curand cu 180 gr. suka ucraina.

  • @ptr trantorul de ptr trantorul mai sus iunie 14, 2024 la 8:32 am

    Esti varza celavecule jet la supt plua in copeici,te asteapta zile grele🇺🇦❤❤❤❤❤❤❤❤🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦❤❤❤❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024