Prima pagină » Eveniment-Social » Start-up în Europa! Universitatea „Cuza” anunță un interesant program pentru studenți
Start-up în Europa! Universitatea „Cuza” anunță un interesant program pentru studenți

Start-up în Europa! Universitatea „Cuza” anunță un interesant program pentru studenți

29 iul. 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Șansă de start-up în Europa, la Universitatea „Cuza”! Instituția anunță un interesant program pentru studenți și membrii comunității academice! Este vorba de Rubik Hub, care a deschis înscrierile pentru cea de-a VII-a ediție a acceleratorului Rubik Garage. Programul equity-free ajută fondatorii de start-up din Europa Centrală și de Sud-Est să-și crească veniturile recurente lunare, să se lanseze pe o nouă piață europeană sau să obțină o nouă rundă de investiții

Idee de start-up în Europa, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC)! Instituția anunță un interesant program pentru studenți. Este vorba de Rubik Hub, care a deschis înscrierile pentru cea de-a VII-a ediție a acceleratorului Rubik Garage. Programul equity-free ajută fondatorii de start-up din Europa Centrală și de Sud-Est să-și crească veniturile recurente lunare, să se lanseze pe o nouă piață europeană sau să obțină o nouă rundă de investiții. Participarea este gratuită. Rubik Garage este personalizat pe nevoile fiecărui start-up, iar această ediție este susținută de Orange România, în calitate de partener strategic.

Start-up Europa! Universitatea „Cuza” din Iași anunță un interesant și atractiv program pentru studenți

Mai mult, la finalul programului, start-up-ul cu cel mai mare potențial are oportunitatea de a primi o investiție de tip Tech for Equity. Aceasta este dedicată pentru a-și dezvolta produsul, dacă se aliniază cu criteriile și teza de investiție a celor de la Fortech Products, partenerul tehnic al programului. Start-up-urile eligibile sunt cele early-stage, care au un prototip (MVP) funcțional, folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme în moduri inovatoare și care au o echipă de cel puțin doi membri.

„Rubik Garage este acceleratorul prin care sprijinim fondatorii ambițioși de start-up-uri tech aflate în stadiul incipient, pentru a le duce la următorul nivel. Căutăm fondatori determinați care nu doar construiesc soluții, ci și transformă piețele. Înscrierile sunt deschise pentru toate verticalele, dar va exista un avantaj în procesul de selecție pentru start-up-urile B2B, din zona de tehnologie medicală, deeptech, securitate cibernetică și edtech. Rubik Garage este mai mult decât un program de accelerare, este o comunitate unde fondatorii determinați, cu o misiune clară, transformă viziunile lor inovatoare în produse care îmbunătățesc lumea”, precizează Valentin Țoc, managerul acceleratorului.

Cele două luni și jumătate vor fi destinate lucrului intens. Vor fi peste 60 de ore de workshopuri și întâlniri online

Programul se desfășoară între 17 septembrie – 28 noiembrie 2024, într-un format hibrid, cu două momente în care prezența fizică este necesară. Primul este cel din perioada 25-27 septembrie, când fondatorii selectați vor fi invitați la Piatra Neamț, pentru trei zile intense în care se vor cunoaște reciproc, dar și comunitatea Rubik Hub, și vor participa la ateliere fizice. Bootcamp-ul setează tonul pentru o colaborare strânsă între echipă și participanți, creând un sentiment puternic de apartenență. Al doilea moment este Demo Day, evenimentul care marchează finalul programului. Cele două luni și jumătate vor fi destinate lucrului intens. Vor fi peste 60 de ore de workshopuri și întâlniri on-line, incluzând întâlniri cu investitori, dar și sesiuni de coaching. Fondatorii selectați trebuie să fie dispuși să aloce 4-8 ore pe săptămână pentru program. Atelierele sunt construite în jurul temelor relevante pentru start-up-uri, cum ar fi scalarea, vânzările și abordarea investitorilor, dar va fi loc și pentru adăugarea unor sesiuni în funcție de nevoile fondatorilor. Astfel, programul are o componentă flexibilă pentru a putea fi personalizat în funcție de feedbackul participanților. La final, cele mai active start-up-uri vor fi selectate pentru a face parte dintr-un program exclusivist. Înscrierile se pot face până pe 3 septembrie. Mai multe detalii despre program puteți găsi pe pagina: https://rubikhub.ro/rubik-garage/. Totul face referință la start-up în Europa, unde Universitatea „Cuza” anunță un interesant program pentru studenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *