Prima pagină » Local » Start în cursa pentru alegerile locale 2020. Lista completă a candidaților pentru Primăria Iași și Consiliul Județean. Partidele au intrat oficial în cursa electorală

Start în cursa pentru alegerile locale 2020. Lista completă a candidaților pentru Primăria Iași și Consiliul Județean. Partidele au intrat oficial în cursa electorală

18 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Principalele forțe politice din județul Iași și-au lansat oficial candidații la alegerile locale 2020. Filialele PNL, PMP și PRO România și-au lansat ieri, 17 august 2020, candidații la principalele structuri deliberative, Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Iași. Listele de candidaturi au fost depuse integral la Biroul Electoral Județean Iași și Biroul Electoral Municipal

Astăzi, 18 august, este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale 2020. Filialele ieșene ale PNL, PMP și PRO România și-au lansat ieri, 17 august 2020, candidații la Primăria Iași și Consiliul Județean. Alături de PSD, Partidul Verde, USR-PLUS sau ALDE, care și-au anunțat listele pentru alegerile locale, principalele formațiuni politice ieșene au intrat în cursa pentru un loc în Consiliul Local și Consiliul Județean Iași.

PNL Iași și-a lansat candidații la alegerile locale 2020. Primele reacții ale conducerii organizației liberale

Ieri, 17 august 2020, organizația PNL Iași a depus dosarele de candidatură atât la Biroul Electoral Județean, cât și la Biroul Electoral Municipal. În frunte cu primarul Mihai Chirica și deputatul Costel Alexe, liberalii au depus listele de candidaturi pentru cele două consilii.

„Iașul e orașul și județul care merită să aibă oamenii care să-l reprezinte cu adevărat, să-l transforme în continuare și să-i ridice prestigiul la cotele pe care le-a avut în frumoasa istorie. Acest lucru nu se poate face decât printr-o echipă care crede în acest obiectiv. În acest nou mandat mi-am promis, în primul rând, să îmi respect cetățenii, să respect legile țării și să-i respect pe cei care mă vor vota și care nu mă vor vota. Voi fi primarul tuturor în continuare și voi încerca să transform orașul acesta în ceea ce am început acum patru ani”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica cere o echipă completă pentru Primăria Iași

Edilul municipiului Iași a arătat că le cere colegilor din Consiliul Local să facă o echipă completă pentru a continua proiectele orașului și după alegerile locale 2020 .

„Vom continua în proiectele noastre să ne dezvoltăm și să păstrăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le facem un sistem educativ de prim rang. Acest oraș nu este al primarului. Acest oraș este reprezentat prin acest primar, dar este al cetățenilor săi. Le mulțumesc și celor care m-au acceptat în familia Partidului Național Liberal. Am nevoie de o echipă de consilieri locali și județeni, alături de un președinte de Consiliu Județean de la PNL. Vreau să avem un dialog direct în Guvernul României, iar pentru asta am nevoie de această echipă”, a adăugat primarul Mihai Chirica.

Proiectele PNL pentru Consiliul Județean Iași. Deputatul Costel Alexe a prezentat planurile pentru alegerile locale 2020

Deputatul Costel Alexe va candida din partea PNL Iași pentru Consiliul Județean Iași la alegerile locale 2020.

„Credem cu tărie că 2020 este anul în care e timpul Iașului. Ieșenii si-au pierdut încrederea și speranța în ultimii ani pentru că au tot susținut și au tot votat oameni care au tot promis, dar au uitat să mai și facă. Noi, în doar câteva luni de guvernare, nu doar am deblocat proiecte, ci avem și rezultate concrete. Mă bucur foarte mult că astăzi PNL vine în fața ieșenilor cu o echipă de consilieri municipali și județeni de foarte bună calitate, oameni onești, oameni de bună credință. Împreună cu această echipă și partenerul meu, primarul municipiului Iași, vom duce proiectele de dezvoltare mai departe”, a spus deputatul Costel Alexe.

Candidatul PNL la Consiliul Județean Iași a arătat și că proiectele prioritate în acest mandat țin de șoseaua de centură, Autostrada Unirii – sectorul Ungheni-Iași-Târgu Neamț, Autostrada A7 – de la Pașcani spre Ploiești. În calcul intră și modernizarea Aeroportului Internațional Iași, dar și Spitalul Regional de Urgențe.

PMP Iași a depus listele pentru Consiliul Local. Profesorul Dorina Isopescu va candida la Primăria Iași

Tot ieri, 17 august 2020, organizația PMP Iași a depus listele pentru Consiliul Local și pentru candidatura la funcția de primar al municipiului. Candidatul PMP Iași la alegerile locale 2020 este prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu. Odată cu aceasta, PMP a înaintat și propunerile de candidatură la funcțiile de consilieri locali.

„Este o onoare și o provocare pentru mine și pentru echipa de consilieri locali ai PMP să candidăm la cele mai importante funcții administrative din municipiul Iași. Împreună, ne propunem să transformăm Iașul într-un oraș prosper, în care calitatea vieții cetățenilor să fie la standarde europene. Îmi doresc ca împreună cu domnul deputat Petru Movilă, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean, să facem din Iași un oraș în care noi, cetățenii, să avem o viață demnă, potrivită unui cetățean european”, a spus prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria municipiului Iași.

Lista candidaților PRO România pentru alegerile din luna septembrie. Partidul și-a lansat candidații la alegerile locale

Și filiala ieșeană a PartiduluI PRO România și-a lansat ieri candidații la alegerie locale 2020. Pentru primăria Iași va candida fostul deputat Sorin Iacoban, președintele organizației județene.

„Credem că nu este normal să organizăm alegeri locale în plină pandemie. Avem 18.500 secții de vot în țară, unde vor fi zeci de persoane ore întregi. După alegeri, urmează școala în acele clădiri. Trebuie să știm exact care sunt măsurile de prevenție. Sunt proceduri care îngreunează procesul de vot, ceea ce face ca prezența să fie mult mai mică. Cu toate acestea, noi ne pregătim. Avem o echipă foarte bună la Primăria Iași și la Consiliul Județean. Suntem vaccinul pentru ciuma roșie și cea galbenă care au năpădit România în ultimii 30 ani”, a spus Sorin Iacoban.

Candidații PMP la Consiliul Local Iași

Petru Movilă
Dorina Isopescu
Cosmin Marcovici
Camelia Ciornia
Radu Ursanu
Sebastian Ciobanu
Rodion Ghilas
Bogdan Șurubaru

Candidații PMP la Consiliul Județean Iași

Petru Movilă
Adrian Acostoaiei
Marian Uscatu

Radu Ursanu
Violeta Găburici

Candidații ALDE la Consiliul Local Iași

Radu Botez
Bogdan Ștefanachi
Pal Cristea
Tudor Murariu
Angel Apostu

Candidații ALDE la Consiliul Județean Iași

Costel Irimia
Nicolae Enea
Viorel Stoleriu
Paula Scripcaru
Romeo Ciobanu

Candidații PRO România la Consiliul Local Iași

Iacoban Sorin Avram
Burcă Emil
Cojocaru Dan Ștefan
Manole Ioan
Boțu Nicolae
Ștefaniu Marina
Lupașcu Modesta Maria
Burlacu Corneliu
Zacornea Viorel
Midvighi Vasile

Candidații PRO România la Consiliul Județean Iași

Abalași Răzvan Bogdan
Rățoi Iuliana
Ghenghe Tudor
Munteanu Corneliu
Botez Vasilica
Onofrei Gheorghe
Lupescu Ștefan Constantin
Flondor Adrian
Czika-Dunga Adelina-Andreea
Curmei Marian

Candidații Partidul Verde la Consiliul Local Iași

Vlad Baba
Cătălin Anechitoaiei
Lucian Suficeanu
Sorin Tudorie

Candidații Partidul Verde la Consiliul Județean Iași

Sebastian Tătaru
Victor Chirilă
EugenȚicău
Ionel Grosu

Candidații USR- PLUS la Consiliul Local Iași

Cosette Chichirău
Filip Hăvârneanu
Iulian Nicolau
Ionuț Anastasiei
Diana Finkelștain
Ana Raluca Roșu
George Pleșu
Iulian Hușaru

Candidații USR- PLUS la Consiliul Județean Iași

Marius Bodea
Ștefan Tănase
Adrian Slabu
Marius Ciobanu
Etienne Ignat
Daniel Dîscă
Răzvan Socolov
Mihail Bogdan

Candidații PSD la Consiliul Local Iași

Camelia Gavrilă
Bogdan Cojocaru
Elvira Rotundu
Adrian Pănescu
Marian Dalban
Bogdan Balanișcu
Bogdan Crucianu
Ovidiu Laicu
Mihai Gavril
Costică Florea

Candidații PSD la Consiliul Județean Iași

Maricel Popa
Cristian Stanciu
Vasile Toma
Vasile Cîtea
Mircea Manolache
Vasile Axinte
Silviu Macovei
Marian Șerbescu
Romeo Olteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *