Prima pagină » Sanatate » Stări de amețeală și slăbiciune. Cum să identifici la timp anumite tulburări fiziologice ale organismului

Stări de amețeală și slăbiciune. Cum să identifici la timp anumite tulburări fiziologice ale organismului

19 iul. 2022, 11:16,
BZI.ro, în Sanatate

Stările de amețeală și slăbiciune sunt cele mai frecvente plângeri la pacienții adulți, simțind adesea dureri de cap sau de spate. Pacienții care suferă de acest disconfort trebuie să știe că amețeala nu este o boală. Acest disconfort este un simptom care apare cu o serie de boli foarte diferite, determinând pacientul să se dezorienteze în spațiu, un sentiment fals al mobilității obiectelor și a obiectelor staționare față de el.

Pacienții care suferă de amețelile simt diverse simptome pe lângă o slăbiciune a întregului organism.  Adesea, pacienții care suferă de amețeli simt o întunecarea ochilor după o schimbare bruscă de poziție, o peliculă albă în fața ochilor, uneori simt chiar și o senzație de pierdere iminentă a cunoștinței. De asemenea, unele persoane suferă de dezechilibru și instabilitate, precum și eșalonare la mers. Mai mult decât atât, unii pacienți simt și o stare asemănătoare cu intoxicația. Diagnosticul de amețeală este dificil, deoarece senzația de instabilitate în spațiu este extrem de subiectivă și poate varia semnificativ la diferiți pacienți atât în ​​ceea ce privește gradul de manifestare, cât și fenomenele senzoriale rezultate.

femeie care se tine de tamplele capului din cauza durerilor

De obicei, diagnosticul este diferit în cazul fiecărui pacient deoarece simptomul semnalează mai multe afecțiuni

Stări de amețeală și slăbiciune. Cum se manifestă disconfortul și când apare acesta

Disconfortul de amețeală și slăbiciune poate să apară brusc. De obicei, aceste simptome sunt episodice.  Pacientul experimentează ceva ca o împingere, de parcă ar fi „condus” într-una dintre părți.  Această stare poate persista mult timp, până la o oră. Dar, mai des, amețeala se exprimă într-un sentiment de instabilitate generală a obiectelor și a persoanei în sine, o încălcare a simțului echilibrului.

Pacientul experimentează incertitudine la mers, i se pare că este pe cale să cadă sau să se împiedice. Pământul îi pleacă de sub picioare. Stările de amețeală reprezintă un simptom comun care însoțește o mulțime de afecțiuni patologice. Amețeala este atât principala manifestare a bolii, cât și un semn secundar al unor diagnostice. Uneori, schimbările minore în funcționarea corpului se manifestă printr-un astfel de disconfort. Adesea sursa sunt anomaliile vestibulare și lipsa de vitamina D.

femeie care sta lipita de un perete si isi tine mainele pe cap din cauza ametelilor

Cauza principală probabilă a amețelii este patologia analizorului vestibular

Cauza principală probabilă a amețelii este patologia analizorului vestibular. De asemenea, acest simptom poate semnala boli ale organelor interne, boli ale organului vederii, modificări distructive ale coloanei vertebrale cervicale precum și tulburări ale circulației cerebrale. De multe ori, pacienții suferă de aceste simptome atunci când suferă de tulburări ale funcţiilor fiziologice ale organismului.

Cum poate fi vindecat simptomul. Tratamentul conservator

De obicei, diagnosticul este diferit în cazul fiecărui pacient deoarece simptomul semnalează mai multe afecțiuni. Și dacă unele afecțiuni pot fi tratate conservator, altele necesită intervenție chirurgicală de urgență sau planificată. Tratamentul conservator este prescris de un specialist restrâns care se ocupă de problema indicată de studiile de laborator și instrumentale.

Amețeala nu este un diagnostic independent, ci o manifestare a bolii de bază. Prin urmare, este necesar un tratament simptomatic și etiotrop, care să vizeze eliminarea atât a cauzei bolii, cât și a consecințelor acesteia. În primul rând, specialiștii încearcă să influențeze simptomul care a adus pacientul într-o instituție medicală și să facă totul posibil pentru ca acesta să nu mai simtă un vertij.

femeie care sta pe pat si se tine cu mana de cap din cauza ametelilor

Disconfortul de amețeală și slăbiciune poate să apară brusc

Medicul va selecta medicamentele și procedurile necesare, în același timp, va oferi o recomandare pe tema activității fizice, nutriție. De obicei, o dietă selectată corespunzător contribuie semnificativ la ameliorarea afecțiunii. Tehnicile terapeutice vizează nu numai stabilizarea stării pacientului, ci și prevenirea pe termen lung a recurenței crizelor de amețeli.

Eficacitatea tratamentului pentru stări de amețeală și slăbiciune depinde de actualitatea diagnosticului, de calificările medicului curant și de atitudinea responsabilă a pacientului față de recomandările primite.  Este foarte important ca tratamentul să fie prescris numai în funcție de rezultatele unei examinări cuprinzătoare. Durerea de cap este o afecțiune comună. Nu ignorați problema și nu o tolerați. Amețelile, ca semn al unor probleme grave de sănătate, nu sunt neobișnuite. Acțiunea în timp util este cheia rezolvării cu succes a situației. Dacă examenul nu evidențiază patologii organice, se va prescrie terapia de întreținere.

femeie care sta culcata pe pat si tine mana pe cap din cauza durerilor

Pacienții care suferă de amețelile simt diverse simptome pe lângă o slăbiciune a întregului organism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *