Prima pagină » Local » Starea Raimondei, tânăra lovită cu un ciocan în cap de zeci de ori, este din ce în ce mai bună. Medicii spun că are nevoie de multe ședințe de recuperare – FOTO

Starea Raimondei, tânăra lovită cu un ciocan în cap de zeci de ori, este din ce în ce mai bună. Medicii spun că are nevoie de multe ședințe de recuperare – FOTO

03 apr. 2024, 02:00, 6 ,
Cristina Doroftei în Local

Starea Raimondei, tânăra care a fost lovită cu un ciocan în cap de zeci de ori și a ajuns în stare critică la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, este din ce în ce mai bună. Tânăra se recuperează, iar evoluția sa este favorabilă. Având în vedere acest lucru, există posibilitatea să fie externată

Cu toate acestea, Raimonda, așa cum s-a autointitulat tânăra escortă, mai are mult de lucru pentru a se putea descurca singură. În continuare, va avea nevoie de recuperare și nu se știe dacă își va reveni vreodată după trauma pe care a trăit-o. Un factor foarte important a fost reprezentat de prezența familiei sale, care a vizitat-o în permanență și i-a fost alături. În prezent, persoanele ce o iubesc cel mai mult încearcă să nu mai aducă în discuție nimic legat de tragedie.

Medicii spun că starea Raimondei este favorabilă

Evenimentul ce pare desprins dintr-un film de groază s-a petrecut pe data de 18 februarie 2024, la River Towers, pe bulevardul Chimiei, când tânăra a fost lovită de Claudiu Ionuț Proca, un funcționar public, în cap cu un ciocan de zeci de ori.

„Pacienta este bine în prezent, cu toate acestea, trebuie să mai rămână în spital”, a subliniat conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Deși vorbește în șoaptă, tânăra mănâncă și înțelege tot ce i se spune. Medicii afirmă faptul că în cazurile de acest gen este nevoie de o intervenție chirurgicală prin care să se refacă defectul osos. Cu toate acestea, pentru Raimonda, situația este mai delicată, iar intervenția depinde de mai mulți factori.

După o lună de zile în secția ATI, pentru Raimonda există speranțe

Aceste vești reprezintă o rază de speranță pentru că starea Raimondei a fost critică, iar medicii nu s-au așteptat niciodată ca situația să se întoarcă la 180 de grade. Mai bine de o lună de zile, Raimonda a fost internată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Zilnic, a fost înconjurată de zeci de medici, iar pacienta a ajuns într-o stare atât de gravă încât aceștia nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire.

Chiar și după ce tânăra a deschis ochii, nu a schițat niciun gest. Suferința celor care o iubesc a fost imensă în momentul în care au văzut că Raimonda nu-i recunoaște, nu se alimentează, nu vorbește și că șansele să-și revină erau aproape inexistente. În prezent, este cert că fata este bine, iar în curând va putea să meargă pe propriile picioare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *