Prima pagină » Actualitate » Starea de alertă a fost prelungită în România! Raed Arafat anunţa eliminarea unor restricţii de la restaurante
Starea de alertă a fost prelungită în România! Raed Arafat anunţa eliminarea unor restricţii de la restaurante

Starea de alertă a fost prelungită în România! Raed Arafat anunţa eliminarea unor restricţii de la restaurante

08 iul. 2021, 12:40,
George Cristian în Actualitate

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Victoria, secretarul de stat din MAI, Raed Arafat a anunţat faptul că starea de alertă din România a fost prelungită pentru incă 30 de zile. Acesta a anunţat că au fost eliminate mai multe restricţii la restaurante.

Şeful DSU a menţionat faptul că odată cu prelungirea stării de alertă, oficialii au ridicat şi mai multe restricţii şi au prelungit perioada de imunitate de care beneficează persoanele care au trecut prin COVID-19.

Raed Arafat a anunţat faptul că s-a eliminat numărul maxim de persoane care pot sta la masă într-un restaurant

Una dintre măsurile luate de oficiali este eliminarea numărului maxim de persoane care pot sta la un restaurant în aer liber. Până acum, restaurantele erau obligate să nu permită accesul la aceeaşi masă a mai mult de 6 persoane.

După cum a anunţat domnul premier, astăzi a fost prelungită starea de alertă pentru încă 30 de zile. Au fost realizate unele modificări pe care o să le anunţ acum. Plus că la restaurante la exterior nu mai există regulă de maxim 6 persoane la maxim. Cam astea sunt modificările aduse prelungirii stării de alertă.

Vacccinarea, singura cale de a evita apariția unui val 4 de COVID-19

Raed Arafat a menționat faptul că cea mai importantă cale prin care să prevenim apariția unui val 4 de COVID-19 este vaccinarea. Acesta susține că imunitatea obținută prin vaccinare este superioară celei obținute de trecerea prin boală

„Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, e un pericol varianta delta (tulpina indiană – n.r.).

Nu ar trebui să mai fie niciun motiv ca să apară un val serios la noi”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *