Prima pagină » Titlurile zilei » Starea de sănătate a elevului din Iași, bătut de către un angajat în baia școlii, s-a înrăutățit: „Îl doare zona unde a primit pumni, în stomac” – FOTO

Starea de sănătate a elevului din Iași, bătut de către un angajat în baia școlii, s-a înrăutățit: „Îl doare zona unde a primit pumni, în stomac” – FOTO

15 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

M.C., elevul în vârstă de 12 ani, de la Școala Gimnazială Dumești, este internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Băiatul a fost bătut până la leșin de către un angajat al unității de învățământ, iar ieri, 14 iunie 2024, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară.

Elevul din Iași, bătut de către un angajat al școlii unde învață, este internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria”

Amintim faptul că în data de 11 iunie 2024, la Școala Gimnazială Dumești, s-a întâmplat un incident cutremurător. M.C., elev în clasa V-a, în vârstă de 12 ani, a fost lovit cu pumnii de către Costică Gorgan, angajat al unității de învățământ ca personal de serviciu.

Băiatul a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași la aceeași dată, însă nu a fost internat. La o zi distanță, copilul a prezentat dureri în zona abdomenului, unde a fost lovit cu pumnii, iar mama lui a decis să îl ducă la spital. Din data de 12 iunie 2024, M.C. este internat și se află sub supravegherea medicilor.

„Sunt cu copilul la spital acum, băiatul meu nu mănâncă nimic, spune că îl doare zona unde a primit pumni, în stomac. De când a fost bătut, copilul a fost la spital, după i-a dat drumul, iar când a ajuns acasă, i s-a făcut rău, iar de miercuri, 12 iunie, este internat în spital. Îl țin medicii sub supraveghere și vedem ce va fi”, spune Elena Cimpoi, mama elevului bătut.

Angajatul școlii urmează să fie cercetat disciplinar

Vineri, 14 iunie 2024, la Școala Gimnazială Dumești, a avut loc ședința Consiliului de Administrație și a fost constituită componența comisiei de cercetare disciplinară. Timp de 30 de zile, membrii comisiei vor face o cercetare disciplinară a angajatului Costică Gordan, în vârstă de 61 de ani.

„Am avut astăzi (n.r. – 14 iunie) ședința Consiliului de Administrație și a fost constituită componenta comisiei de cercetare disciplinară. Comisia va face cercetările necesare și, ulterior, măsurile vor fi stabilite. Această cercetare poate dura aproximativ 30 de zile, conform legislației în vigoare. Eu am discutat cu domnul Costică Gorgan în cursul zilei de 12 iunie, dar, fiind o anchetă internă, deocamdată nu pot oferi alte informații. Știu că elevul nu a fost la școală miercuri și nici joi. Părinții elevului nu au venit la școală”, declară Ana Dorneanu, directorul Școlii Gimnaziale Dumești.

Cercetările continuă în vederea clarificării întregii situații de fapt.

„La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 14:20, poliția a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie de 44 de ani cu privire la faptul că fiul ei, de 12 ani, a fost victima unei agresiuni. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă, fiul acesteia, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ din comuna Dumești, pe fondul unor discuții în contradictoriu cu un bărbat de 61 de ani, ar fi fost lovit.

La fața locului, a intervenit un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri minorului, ulterior fiind transportat la spital. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă. Cercetările continuă în vederea clarificării întregii situații de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Iași.

Comentarii
  • normal ca il doare…
    ce articol de toilet

  • Monica Gabor

    ISJ doarme, directorul scolii doarme, cadrele profesorale dorm si alea/aia.
    Plus ca na, fapta s-a petrecut la tara, in mediul rural, unde nimeni nu da o para chioara pe situatie.
    Daca copchilu’ o mierleste, ati belit cariciul. Mai tineti minte povestea aia cu fetita aia mica care a cazut intr-un canal si ISJ s-a spalat pe maini ? Grija mare ca nu-i de joaca. Angajatul ala trebuie sa suporte consecintele. Ideal ar fi sa nu mai fie angajat niciodata in sistemul bugetar de invatamant.

  • Camerele din scoala arata ca elevul intra in baie, dupa cateva secunde intra omul de serviciu si dupa alte cateva secunde iese elevul.

  • Gypsanul mic se pare ca o să își ia porecla Beleaua cînd va fi mare

  • Și totuși de ce l a bătut?

  • Ca la băgat cu tupeu în pisda măsii pe paznic

  • @Miha, asta spune ala micu. Camerele din scoala spun altceva. De fapt, elevul voia sa chiuleasca si omul de serviciu credea ca e datoria lui sa-l trimita la ore. Va plati pentru greseala asta. Elevul? La ce rasini are in cap, nu ajunge in clasa a VIII-a.

  • Alina Țintirim

    Aveam o parere mai buna de sefa ISJ, Antoci Luciana. Cand am vazut-o in stanga lui Costel Tabla la alegeri, mi-am pus mana in cap 🙆🏻‍♂️ Si am inteles ca o mai si “pîrlește” Costelus, gigoloul “tabla”

  • Taiate mainile, picioarele si limba acelui gunoi de paznic. Apoi co@iele, p..@ si scos ochii.
    Lasat asa sa traiasca. Sa nu mai puna mana pe copii. Eu așa aș proceda si nu aș astepta nici macar o zi sa mi faca dreptate poliție s, dgaspc, isj etc. Si daca indrazneste careva sa ma ancheteze ca si parinte, la fel le-as face si „anchetatorilor”.

  • Lasă ca rezolva directoarea cu niste bani , papornițe cu mâncare eco , bijuterii trimise la ISJ si totul va fi minunat.
    Doar sefa ISJ ului are experiență in lăudat ,aplaudat directorii penali.
    Mare modă si violența asta repusă pe tapet,de parca n -ar fi existat dintotdeauna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *