Prima pagină » Local » Starea de sănătate a copilului electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă este una gravă. Prognosticul medicilor rămâne rezervat
Starea de sănătate a copilului electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă este una gravă. Prognosticul medicilor rămâne rezervat

Starea de sănătate a copilului electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă este una gravă. Prognosticul medicilor rămâne rezervat

11 feb. 2023, 08:39, 3 ,
în Local

Copilul ce a căzut vineri seară, 10 februarie, de pe o pasarelă pietonală, pe firele electrice, apoi pe o locomotivă, fiind electrocutat are arsură grad III pe 80% din suprafața corporală, anunță medicii.

Din nefericire, starea lui de sănătate este una gravă.

„În legătură cu pacientul de aseară vă putem preciza următoarele:

Pacientul în vârstă de 16 ani a fost internat în cursul serii de ieri, 10.02 în Unitatea Funcţională de Arşi – AŢI cu diagnosticul de: Electrocutie. Arsură grad III 80% suprafaţa corporală. Arsură de cai aeriene inferioare. Şoc postcombustional.

Din fericire nu prezintă leziuni traumatice asociate, însă leziunile de electrocutie s-au produs prin toate cele trei mecanisme posibile: pasaj direct al curentului electric, arc electric şi flacără electrică.

Imediat după internare s-au continuat terapiile de menţinere a funcţiilor vitale şi tratamentul şocului postcombustional. Colegii medici AŢI au iniţiat concomitent terapii de epurare extrarenala precoce. Copilul a fost admis în sala de operaţii, s-a efectuat o primă intervenţie chirurgicală de excizie parţială a zonelor de arsură, pansament cu presiune negativă.

În prezent copilul este în serviciul ATI, stare generală gravă, intubat orotraheal, asistat respirator mecanic.

Prognosticul de supravieţuire se menţine deocamdată rezervat”, a declarat Sidonia Susanu.

Accident grav la Iași

Se pare că la sosirea echipajelor de intervenție, băiatul avea hainele în flăcări.

„Un apel la 17.43 prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112 la dispeceratul integrat ISU – SMURD SAJ Iași, a alertat forțele de intervenție. Apelantul a transmis că o persoană a căzut de pe o pasarelă pietonală, peste liniile electrice, apoi pe o locomotivă și este electrocutat, cu hainele în flăcări. De urgență, au fost direcționate două echipaje de intervenție, un echipaj de prim ajutor calificat și echipajul TIM cu medic. La locul intervenției, victima, un minor în vârstă de 16 ani, a fost stabilizată de către echipajele medicale și a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Maria Iași, cu arsuri de gradul IV pe 80% din suprafața corporală.

Recomandăm tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, să nu se hazardeze sau să facă poze de pe vagoane pe calea ferată, chiar din unele zone ale pasarelelor pietonale, unde există riscul de cădere. Teribilismul, neglijența poate conduce la electrocutare prin firul de contact al rețelei electrice aflată sub tensiunea de 27.000 de volți”, transmit reprezentanții ISU.

Comentarii
  • Poate nu stiti ca de pe pasarela aia nu se poate cadea . Baiatul a sarit sa faca impresie. Nu e primul si din pacate nici ultimul.

  • iesean get beget

    Fara regrete! Acasa transpirand prin rezolvarea de probleme la matematica sau fizica sigur traia si astazi.Un copil facut sa fie,nesupravegheat si lasat in mintea lui.Duca-se!

  • Se numeste Karma !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *