Prima pagină » Actualitate » Starea de alertă nu va mai fi prelungită pe teritoriul României. Klaus Iohannis a făcut anunțul – LIVE VIDEO, TEXT

Starea de alertă nu va mai fi prelungită pe teritoriul României. Klaus Iohannis a făcut anunțul – LIVE VIDEO, TEXT

04 mart. 2022, 16:03,
în Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut astăzi anunţul mult aşteptat de români. Starea de alertă pe teritoriul României nu va mai fi prelungită începând cu 8 martie.

„Pandemia ne-a arătat că sănătatea trebuie tratată întotdeauna ca o prioritate și din punctul de vedere al creșterii investițiilor, dar și al regândirii unor mecanisme, astfel încât sistemul sanitar să fie unul echitabil și capabil să răspundă eficient unor situații limită”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

masca vopsita in tricolorul Romaniei, masca anti coronavirus

Klaus Iohannis a precizat faptul că astăzi, 4 martie, a convocat o ședință de evaluare cu totți responsabilii din domeniu, în urma căreia s-a hotărât a nu se mai prelungi dincolo de data de 8 martie 2022

Klaus Iohannis: „Starea de alertă nu va mai fi prelungită”

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut astăzi anunțul mult așteptat de români cu privire la încetarea stării de alertă în ceea ce privește epidemia de coronavirus. Acesta a spus că valul cinci este aproape de a se încheia, deci a venit momentul a se lua noi decizii legate de gestionarea acestei situații.

Klaus Iohannis a precizat faptul că astăzi, 4 martie, a convocat o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia s-a hotărât a nu se mai prelungi dincolo de data de 8 martie 2022 a stării de alertă instituită în România.

De asemenea, odată cu ridicarea stării de alertă, vor urma și ridicarea unei serii de măsuri care au fost în vigoare până acum.

„Dragi români, se împlinesc doi ani de la debutul pandemiei de COVID-19, doi ani foarte grei, în care existența noastră a fost modificată radical.  Peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala, lăsând în urma lor un gol uriaș și nenumărate familii îndoliate. Aceste cifre exprimă multă suferință, sunt reflecția unor tragedii care au produs urme adânci. Ultimii doi ani au adus multe provocări, care ne-au influențat în cele mai diferite moduri: răspândirea accelerată a virusului, izolarea, presiunea pusă pe sistemul sanitar, închiderea școlilor, afectarea mai multor sectoare din economie, diminuarea interacțiunilor sociale, toate acestea au avut un impact negativ și ne-au ridicat nenumărate bariere”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a adus mulțumiri autorităților ce au trebuit să gestioneze o criză sanitară istorică, în ciuda unor deficiențe acute, cauzate de lipsa reformelor sistemice în domeniile de care avem cea mai mare nevoie.

„În mod evident, nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care, în marea lor majoritate, au înțeles și au respectat regulile. Le mulțumesc în mod special pentru acest lucru! Doresc să mulțumesc încă o dată și medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul și au făcut dovada dedicării și a profesionalismului desăvârșit”, a declarat președintele Iohannis.

presedintele Romaniei Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut astăzi anunțul mult așteptat de români cu privire la încetarea stării de alertă în ceea ce privește epidemia de coronavirus

Klaus Iohannis: „Rămânem vigilenți și pe mai departe”

Președintele a lăudat totodată mobilizarea exemplară a sistemului sanitar, în ciuda vulnerabilităților majore cu care acesta s-a confruntat. Acesta a precizat și faptul că pandemia ne-a învățat lecții ce trebuiesc valorificate, dar în mod special am învățat ce este solidaritatea.

„Am oferit ajutor celor aflați în nevoie și am primit sprijin de la partenerii europeni atunci când noi ne-am confruntat cu probleme majore. Colaborarea europeană și internațională în domeniul științific a permis înțelegerea mai aprofundată a acestui virus nou și a făcut posibilă, într-un timp record, descoperirea vaccinurilor și a medicamentelor care pot preveni și trata această boală severă” a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a menționat faptul că ultimii doi ani ne-a demonstrat că trebuie să învățăm să trăim în acest context epidemiologic, să ne adaptăm și să punem în valoare oportunitățile existente, pentru a putea fi capabili de a oferi mai departe îngrijirea și protecția de care are nevoie comunitatea.

„Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute. Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Reamintim, astăzi, 4 martie, președintele Klaus Iohannnis a făcut marele anunţ aşteptat de români. Starea de alertă pe teritoriul României nu va mai fi prelungită începând cu data de 8 martie.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024