Prima pagină » Sanatate » Stare de somnolență. Afecțiuni care provoacă dificultăți de concentrare

Stare de somnolență. Afecțiuni care provoacă dificultăți de concentrare

06 ian. 2023, 15:40,
BZI.ro, în Sanatate

O stare de somnolență este atunci când o persoană se simte somnoroasă în momente nepotrivite, periodic sau constant. Există multe motive care provoacă somnolența. Acestea pot fi destul de inofensive sau pot indica dezvoltarea unei boli.

Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu perioade scurte de somnolență diurnă. De regulă, este o consecință a oboselii cauzate de un stres fizic, mental crescut sau de lipsa cronică de somn. Somnolența apare adesea într-o cameră înfundată, cu lipsă de oxigen. Merită să ieșiți la aer curat, astfel vigoarea revine. Este bine să știi că prin observarea naturii și a duratei perioadei de somnolență, se poate concluziona cât de gravă este patologia.

Stare de somnolență. Ce trebuie să faci dacă te simți somnoros tot timpul?

Dacă vă simțiți somnoros tot timpul, obosit și aveți dificultăți de concentrare, ar trebui să consultați un medic. Pe baza rezultatelor examinării, terapeutul va prescrie un tratament sau vă va trimite la un specialist. Somnolența este adesea un simptom al unei boli cronice, așa că va trebui să vă supuneți unei examinări, astfel încât cauza sindromului să poată fi identificată corect.

Dacă apare o durere de cap după somn sau dacă sindromul de durere este prezent într-o formă atenuată în timpul odihnei, iar slăbiciunea și oboseala progresează, nu trebuie amânată vizita la medic. Simptomele descrise mai sus sunt caracteristice bolilor sistemului nervos central, organelor circulatorii, inimii și vaselor de sânge și multor altor patologii.

Luați în considerare în detaliu caracteristicile manifestării somnolenței în diferite boli. Spre exemplu simptomul se manifestă în distonie vegetativă. Adică atunci când suferiți de disfuncție vasculară asociată cu o tulburare a sistemului endocrin, mai precis, o modificare a mecanismului de neuroreglare.

Tulburarea este atât de frecventă, încât mulți oameni nu o recunosc ca fiind o boală gravă. Femeile de vârstă tânără și mijlocie sunt expuse unui risc crescut. În plus față de somnolență și dureri de cap, semnele de IBS includ palpitații, apariția rapidă a oboselii cu puțin efort fizic și dificultăți de respirație. O persoană începe să suspină mult, apar amețeli intermitente și durere în zona inimii.

Cum poate fi identificată la timp tulburarea? Sfaturile medicilor specialiști

De asemenea, multe persoane suferă de extremități reci, în special mâini și picioare, de asemenea, simt o tendință de transpirație. Predispoziția ereditară, obiceiurile proaste, precum fumatul este cel mai frecvent provocator al anomaliei.

Somnolența poate apărea și din cauza sedentarismul, incapacității de a face față situațiilor stresante și instabilitatea emoțională joacă un rol major în dezvoltarea afecțiunii. De asemenea, simptomul se poate dezvolta pe fondul unei circulații cerebrale deficitare.

În cele mai multe cazuri, o stare de somnolență dispare prin ajustarea stilului de viață. O dietă adecvată, exerciții fizice, regimuri de lucru și de odihnă și exerciții fizice regulate duc la o îmbunătățire semnificativă a stării de bine. Astfel, somnolența și durerile de cap dispar, starea de spirit se îmbunătățește și performanța la fel. În cazurile avansate, se prescriu medicamente pentru a îmbunătăți sistemul nervos autonom. Problema nu poate fi rezolvată fără asistență, este necesar ajutorul unui medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *