Prima pagină » Sanatate » Stare de somnolență. Afecțiuni care provoacă dificultăți de concentrare

Stare de somnolență. Afecțiuni care provoacă dificultăți de concentrare

06 ian. 2023, 15:40,
în Sanatate

O stare de somnolență este atunci când o persoană se simte somnoroasă în momente nepotrivite, periodic sau constant. Există multe motive care provoacă somnolența. Acestea pot fi destul de inofensive sau pot indica dezvoltarea unei boli.

Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu perioade scurte de somnolență diurnă. De regulă, este o consecință a oboselii cauzate de un stres fizic, mental crescut sau de lipsa cronică de somn. Somnolența apare adesea într-o cameră înfundată, cu lipsă de oxigen. Merită să ieșiți la aer curat, astfel vigoarea revine. Este bine să știi că prin observarea naturii și a duratei perioadei de somnolență, se poate concluziona cât de gravă este patologia.

Stare de somnolență. Ce trebuie să faci dacă te simți somnoros tot timpul?

Dacă vă simțiți somnoros tot timpul, obosit și aveți dificultăți de concentrare, ar trebui să consultați un medic. Pe baza rezultatelor examinării, terapeutul va prescrie un tratament sau vă va trimite la un specialist. Somnolența este adesea un simptom al unei boli cronice, așa că va trebui să vă supuneți unei examinări, astfel încât cauza sindromului să poată fi identificată corect.

Dacă apare o durere de cap după somn sau dacă sindromul de durere este prezent într-o formă atenuată în timpul odihnei, iar slăbiciunea și oboseala progresează, nu trebuie amânată vizita la medic. Simptomele descrise mai sus sunt caracteristice bolilor sistemului nervos central, organelor circulatorii, inimii și vaselor de sânge și multor altor patologii.

Luați în considerare în detaliu caracteristicile manifestării somnolenței în diferite boli. Spre exemplu simptomul se manifestă în distonie vegetativă. Adică atunci când suferiți de disfuncție vasculară asociată cu o tulburare a sistemului endocrin, mai precis, o modificare a mecanismului de neuroreglare.

Tulburarea este atât de frecventă, încât mulți oameni nu o recunosc ca fiind o boală gravă. Femeile de vârstă tânără și mijlocie sunt expuse unui risc crescut. În plus față de somnolență și dureri de cap, semnele de IBS includ palpitații, apariția rapidă a oboselii cu puțin efort fizic și dificultăți de respirație. O persoană începe să suspină mult, apar amețeli intermitente și durere în zona inimii.

Cum poate fi identificată la timp tulburarea? Sfaturile medicilor specialiști

De asemenea, multe persoane suferă de extremități reci, în special mâini și picioare, de asemenea, simt o tendință de transpirație. Predispoziția ereditară, obiceiurile proaste, precum fumatul este cel mai frecvent provocator al anomaliei.

Somnolența poate apărea și din cauza sedentarismul, incapacității de a face față situațiilor stresante și instabilitatea emoțională joacă un rol major în dezvoltarea afecțiunii. De asemenea, simptomul se poate dezvolta pe fondul unei circulații cerebrale deficitare.

În cele mai multe cazuri, o stare de somnolență dispare prin ajustarea stilului de viață. O dietă adecvată, exerciții fizice, regimuri de lucru și de odihnă și exerciții fizice regulate duc la o îmbunătățire semnificativă a stării de bine. Astfel, somnolența și durerile de cap dispar, starea de spirit se îmbunătățește și performanța la fel. În cazurile avansate, se prescriu medicamente pentru a îmbunătăți sistemul nervos autonom. Problema nu poate fi rezolvată fără asistență, este necesar ajutorul unui medic.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
SURSE: Deficitul ar putea ajunge la 10%, iar creşterea economică va fi sub aşteptări. Guvernul ia în calcul noi taxe, TVA de 21% şi acord cu FMI
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Prognoza meteo, 25 aprilie. O zi călduroasă, cu grindină și vijelii
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`