Prima pagină » Economic Local » Stare de alertă! Reguli speciale pentru transportul în comun din Iași. Se va lua temperatura călătorilor
Stare de alertă! Reguli speciale pentru transportul în comun din Iași. Se va lua temperatura călătorilor

Stare de alertă! Reguli speciale pentru transportul în comun din Iași. Se va lua temperatura călătorilor

15 mai 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Printre multe alte măsuri luate de CTP Iași în starea de alertă, în cursul săptămânii viitoare, în cele mai utilizate 45 de stații de transport public vor fi înființate puncte de verificare a stării de sănătate a călătorilor

Compania de Transport Public impune măsurile de reluare a activității normale în zilele premergătoare datei de 15 mai, când este preconizată finalizarea stării de urgență generată de pandemia COVID-19. Zilele acestea, CTP Iași face o planificare a transportului în comun în două etape: una intermediară, până pe data de 17 mai, urmată de revenirea la programul normal de funcționare, cu toate vehiculele la stradă, după data de 18 mai.

De asemenea, cursele speciale pentru persoanele în vârstă vor fi organizate și până pe 17 mai.

„Începând cu data de 18 mai, dacă nu vor apărea alte reglementări la nivel național, pensionarii vor putea circula pe toată perioada zilei, însă doar în mijloacele de transport dedicate, în scopul reducerii riscului de infectare cu noul coronavirus”, au explicat oficialii CTP Iași.

Astfel, în scopul susținerii activității economice în municipiu, în vehiculele CTP au acces toate persoanele angajate, în baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajator. După data de 18 mai, activitatea CTP va reveni la normalitate, iar compania va utiliza toate vehiculele din dotare. În funcție de reluarea activităților didactice în unitățile de învățmânt preuniversitar, CTP va organiza și curse speciale pentru elevi.

Noile reguli de utilizare a transportului public

Măsurile de protecție luate deja în mijloacele de transport în comun nu numai că vor continua, ci se vor intensifica în starea de alertă. Ca și până acum, utilizarea mijloacelor de transport se va putea face doar în limita locurilor disponibile pe scaune, iar călătorii vor fi obligați să poarte mănuși și măști de protecție.

În cursul săptămânii 18 – 24 mai, în cele mai utilizate 45 de stații de transport public vor fi înființate puncte de verificare a stării de sănătate a călătorilor. Concret, angajații CTP vor verifica temperatura fiecărui călător înainte de a urca în mijlocul de transport, accesul celor a căror temperatură depășește 37,5 grade Celsius fiind interzis.
Cele 45 de puncte de verificare a temperaturii călătorilor vor fi în cele mai aglomerate stații din Iași. „Stațiile propuse vor fi verificate în două schimburi, între orele 6:00 și 14:00, respectiv 14:00 și 22:00, iar în funcție de fluxul călătorilor, aceste puncte pot fi modificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`