Prima pagină » National » Stare de alertă la energie şi gaze. Ce declaraţii face Marcel Ciolacu

Stare de alertă la energie şi gaze. Ce declaraţii face Marcel Ciolacu

21 feb. 2022, 15:39,
BZI.ro, în National

Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că România ar putea decreta o stare de alertă la energie şi gaze din cauza creșterii prețurilor.

Acesta consideră că România trebuie să ridice starea de alertă impusă în pandemie pentru că numărul infectărilor şi întreaga evoluţie a valului cinci al pandemiei arata ca ea nu mai este necesară.

declaratie Marcel Ciolacu despre criza preturilor la energie si gaze

Liderul PSD crede că ar fi fost mai necesară o stare de alertă pe energie, decât una pentru pandemie

Marcel Ciolacu vrea stare de alertă la energie şi gaze

Liderul PSD crede că ar fi fost mai necesară o stare de alertă pe energie și gaze, decât una pentru pandemie.

„Eu nu am discutat nici cu domnul Rafila, nici cu premierul Nicolae Ciucă. Când eram în opoziție am comentat că suntem defazați de restul Europei. Avem o imunitate că ne-am îmbolnăvit, cred că depășim restul Europei. Știți foarte bine că sunt un susținător al vaccinării și cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze măcar cu o doză. Mă bucur că domnul premier a împărtășit multe din propunerile PSD”, a declarat Ciolacu.

Amintim că miercuri, 9 februarie, membrii coaliției de guvernare au vorbit patru ore despre măsurile care vor fi luate după ce expiră plafonările și compensațiile acordate de Guvern.

Marcel Ciolacu in timpul unor declaratii de presa

Președintele PSD anunță că a cerut ministrului Finanțelor să analizeze impactul unei eventuale reduceri a accizei la carburanți

Marcel Ciolacu, ședință a coaliției: „Liberalizarea prețurilor s-a făcut haotic”

În cadrul şedinţei de luni, 21 februarie, ce a avut loc la Parlament, preşedintele PSD a anunţat că liderii coaliţiei vor avea o şedinţă unde premierul Nicolae Ciuca sau ministrul Energiei, Virgil Popescu, va prezenta măsurile la energie. Marcel Ciolacu a reclamat faptul că liberalizarea preturilor s-a făcut haotic.

„Haideți să vedem forma finală. Am înțeles că dl prim-ministru are o ședință interministerială unde să aibă tot tabloul și mâine vom avea o întâlnire de coaliție unde ni se va prezenta acest document. (…) Cred că este evident pentru toată lumea că s-a făcut o liberalizare a prețurilor haotică, neluând în calcul o criză energetică”, a spus Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul Social-Democraților, a declarat și mai înainte că majoritatea considerabilă a coaliției va ajuta la combaterea crizelor de sănătate, energetice și economice care se suprapun.

Marcel Ciolacu in timpul unei sedinte, inconjurat de membri de partid

Marcel Ciolacu sustine ideea conform căreia domeniul energiei ar avea nevoie de măsuri care să facă prectibila evoluţia preturilor până în 2025

Marcel Ciolacu, măsură care ar reduce prețul carburanților

După ce prețul benzinei și al motorinei a sărit de 7 lei/ litru, președintele PSD anunță că a cerut ministrului Finanțelor să analizeze impactul unei eventuale reduceri a accizei la carburanți.

„Eu am cerut ministrului de finanțe, domnului Câciu, o simulare pe ce înseamnă acciza la carburanți, cât este componentă din preț. S-a ajuns la 7 lei la motorină. Cred că o intervenție pe o perioadă limitată a înjumătățirii accizei ar avea și un efect benefic asupra inflației. Ar scădea prețul cu 1,2 lei. Pe o perioadă în funcție de cum suportă bugetul de stat. Știm foarte bine că prețul la carburant are un efect pe linie la celelalte produse”, a declarat președintele PSD.

Marcel Ciolacu ssustine ideea conform căreia domeniul energiei ar avea nevoie de măsuri care să facă prectibila evoluţia preturilor până în 2025, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru întreprinderi.

„Nu a cerut nimeni piață reglementată sau nereglementată. Trebuie să stopăm în acest moment această escaladare a prețurilor nesustenabilă economic. Este evident că cineva a beneficiat de aceste scumpiri și nu putem îngropa o țară întreagă. Aici nu vorbim doar de consumatorii casnici, dar nu vor mai avea locuri de muncă în două, trei luni de zile. Deci este evident că statul în astfel de cazuri trebuie să intervină cu reguli foarte clare, cu amenzi foarte clare pe cifra de afaceri, astfel încât aceste cazuri să nu se mai întâmple”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Reamintim, Marcel Ciolacu a declarat că România ar putea decreta o stare de alertă la energie şi gaze din cauza crizei preturilor la acestea.

Marcel Ciolacu in timpul unor declaratii de presa

Marcel Ciolacu onsidera că România trebuie să ridice starea de alertă impusă în pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *