Prima pagină » National » Stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului. CNAIR anunţă suplimentarea numărului de utilaje şi muncitori
Stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului. CNAIR anunţă suplimentarea numărului de utilaje şi muncitori

Stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului. CNAIR anunţă suplimentarea numărului de utilaje şi muncitori

15 iul. 2024, 13:20,
BZI.ro, în National

Ritmul de lucru pe Valea Oltului este bun, deşi echipele au întâmpinat, în cele şapte zile de când au început operaţiunile, o serie de dificultăţi legate de structura şi de specificul terenului, a scris directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol a verificat astăzi evoluția lucrărilor de defrișare a versantului de pe Valea Oltului, între Lazaret și Boița.

Echipele antreprenorului au avansat bine în teren în primele 7 zile iar stadiul lucrărilor a ajuns la aproximativ 25%.

Deși zonele de lucru sunt greu accesibile, avansul pentru asigurarea drumurilor de acces este considerabil iar randamentul va crește pe măsură ce platformele de lucru vor fi extinse.

Lucrările de defrișare au început în data de 8 iulie și se vor încheia pe data de 9 august.

În această perioadă antreprenorul turc (Asocierea Mapa-Cenghiz) va lucra zilnic (inclusiv în week-end) între orele 6.00 – 20.00.

CNAIR anunţă suplimentarea numărului de utilaje şi muncitori pe Valea Oltului

În intervalul orar 20.00 – 6.00 circulația pe DN7 (Lazaret -Boița) este deschisă, iar în timpul zilei sunt asigurate două intervale orare de câte 30 de minute (7.30 – 8.00 și 16.30 -17.00) pentru accesul riveranilor.

„Până la sfârşitul zilei vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeţei de pădure care trebuie defrişată. În acest ritm vor începe să asigure de săptămâna viitoare conexiuni între punctele de lucru deschise, iar ulterior vor continua defrişarea unor zone de pădure mai extinse de pe amplasamentul viitoarei secţiuni 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Am solicitat antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Genghiz) să caute soluţii pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje şi muncitori în zonele mai uşoare, pentru a creşte randamentul lucrărilor. Antreprenorul mi-a dat asigurări ca de săptămâna viitoare va lua această măsură pentru două puncte, deoarece acum platforma de lucru permite”, precizează Pistol.

Potrivit sursei citate, în zonele dificile aflate la înălţime nu pot fi aduse mai multe utilaje, deoarece nu este suficient spaţiu de manevră.

În ceea ce priveşte masa lemnoasă rezultată, Pistol a transmis să a atras atenţia şefului de şantier să se asigure că este respectată Hotărârea de Guvern, iar masa lemnoasă este predată Ocoalelor Silvice, primăriilor şi cetăţenilor cărora li s-au acordat despăgubiri în natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *