Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) pur şi simplu demontează teza procurorilor legată de morțile din secția ATI din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon. Specialiștii oferă argumente și sublinează faptul că profesioniștii, cei care au rupt băncile școlii sunt târâți în mocirlă, iar opinia publică e lăsată să decidă care este adevărul.
Vă aducem aminte faptul că 2 medici au fost arestați fiind acuzați de procurori de omor cu premeditare după ce mai mulţi pacienți internați în secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Pantelimon au murit.
SRATI demontează teza procurorilor legată de acuzațiile de a Spitalul Sf. Pantelimon
În contextul cercetărilor legate de Spitalul Sf. Pantelimon, specialiștii din cadrul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) contestă acuzațiile formulate de procurori. Conform SRATI, literatura științifică și ghidurile internaționale de practică medicală subliniază că noradrenalina (NA) este un medicament esențial în tratamentul șocului, utilizat pentru a menține o tensiune arterială medie (TAM) de cel puțin 65 mmHg.
În cazul în care acest obiectiv nu este atins, se consideră că pacientul suferă de un șoc refractar la tratamentul vasopresor. În aceste situații, se poate recurge temporar la doze mari de NA sau la asocierea cu alte medicamente vasopresoare de linia a doua. Dacă nici astfel nu se obține ținta terapeutică, se revine la doza standard recomandată de ghiduri, având în vedere că administrarea excesivă de NA este dovedită ca fiind asociată cu o creștere a mortalității.
Pe de altă parte, neatingerea țintei de TAM pe o perioadă extinsă este un indicator critic al unei mortalități iminente. Datele prezentate de Parchet sugerează o înțelegere incompletă a aspectelor medicale ale cazului, având în vedere că pacientul era într-o stare profund hipotensivă (TAM între 33 și 45 mmHg) și beneficia de doze extrem de mari de NA (15-20 ml/oră), la care ulterior s-a revenit la o dozare standard (1 ml/oră). SRATI afirmă că, în aceste condiții, nu poate fi vorba de crimă sau omor cu premeditare.
Specialiștii subliniază că aceste aspecte științifice trebuie integrate într-o evaluare medicală completă, care include diagnosticele de internare, complicațiile, patologiile cronice coexistente, scorurile de severitate ale afecțiunilor și alte tratamente aplicate. Această analiză exhaustivă este crucială pentru a oferi organelor de justiție toate informațiile necesare stabilirii adevărului.
Procurorii NU au studii de specialitate pentru a ancheta medicii
Este absolut șocant să vedem că politicienii corupți umblă liberi, necercetați, iar procurorii au noi ținte: medicii! În justiția din România este absolut normal să îl laşi liber din pușcărie pe șeful celui mai temut clan interlop din România pentru a petrece concediul în Grecia.
Justiția din România nu mai funcționează de câţiva ani încoace, de la procurori la judecători. Este important să vedem faptul că se lucrează cu dublă măsură și că oamenii de rând sunt disperați pentru că nu-și mai găsesc nicăieri dreptatea. Acest caz poate fi menit să atragă atenția publică asupra unor lucruri care se întâmpla în acest moment. Așa funcționează de ani de zile țara. Când vrei să ”dai un tun”, îndrepți atenția publică se o altă parte pentru a nu observa măgăriile pe care le face.
Analizând un pic contextul, este cu adevărat suspect modul în care procurorii, fără studii medicale de specialitate, au ales să aresteze doi medici. Desigur, dacă au greșit, medicii trebuie să plătească. Dar pentru a ajunge la o anchetă trebuie contractați și specialiștii din SRATI care pot explica științific dacă a existat o greșeală sau nu.
Nu putem pune semnul egal intre studiu (ruptul bancilor) si caracter. Nu inseamna ca daca au studiat 6 ani , medicii nu pot face greseli. Pe de alta parte, judecatorii ar trebui, dupa spusele celui de mai sus , sa fie multilateral formati, sa aiba cunostinte din toate domeniile, altfel sa nu cerceteze? Justitia este la pamant, este adevarat, dar mai face si ea cate ceva.
Tot la fel de bine DNA-ul ar trebui sa se ocupe de directorii din iasi de la sf Spiridon sa vada cum angajeaza medici fara concurs si care nu au nici o legatura cu specialitatile pe care sunt angajati ATENTIE DNA!!!
baga-ti-as pl p gt
Un vechi proverb romanesc, afirma: ”Corb la corb, nu scoate ochii”…
Daca situatia se prezinta conform declaratiilor SRATI, atunci in Foaia de observatie de ce nu s-a specificat modificarea schemei de tratament? Adica, conform raportului corpului de control ministerial, consemnarile in Foaie sunt cu cantitatea maxima pe cand in realitate doza era redusa prin justificarile expuse de SRATI? Undeva, ceva, nu se leaga….