Prima pagină » Culinar » Spumă de căpșuni în stil italian, fără albuș crud! Cel mai dorit desert în zilele de vară

Spumă de căpșuni în stil italian, fără albuș crud! Cel mai dorit desert în zilele de vară

12 aug. 2024, 09:25,
în Culinar

Spuma de căpșuni cu frișcă este un desert delicios, aromat și parfumat, perfect pentru zilele toride de vară. De asemenea, este un dulce sănătos pe care îl puteți servi și copiilor.

Spumă de căpșuni în stil italian, rețetă pas cu pas, fără ouă crude, potrivită și pentru copii, mult mai fermă și mai stabilă decât cea cu albușuri crude, un desert excelent cu doar 145 calorii/porție!

Rețeta pentru spumă de căpșuni în stil italian, fără albuș crud

Dacă v-ați săturat de banalii biscuiți sărați de casă și sunteți în căutarea unui desert rapid pe bază de căpșuni, ei bine, rețeta de spumă de căpșuni, fără albuș crud, este rețeta perfectă pe care o căutați. Nu petreceți mai mult de 10 minute preparând acest desert savuros și în plus, aveți nevoie de doar câteva ingrediente.

Pentru această rețetă de spumă de căpșuni în stil italian aveți nevoie doar de 200 gr albuș de ouă, cam de la 5 ouă, 1 kg de căpșuni proaspete, 300 g zahăr tos, zeama de la 2 lămâi, un praf de sare, biscuiți și mentă pentru decor.

În ceea ce privește modul de preparare, primul pas este să spălați căpșunile și să le ștergeți bine după care le tăiați cubulețe și puneți zahărul împreună cu zeama de lămâie. Se amestecă din când în când până lasă sucul pentru ca mai apoi să le strecurați și să le puneți deoaparte.

Puneți siropul la fiert iar când a dat primul clocot, puneți căpșunile și fierbeți 2 – 3 minute, după care le strecurați din nou și le puneți deoparte. Siropul trebuie pus la fiert până ajunge la temperatura de 118C pentru ca mai apo să fie adăugate din nou căpșunile și se lasă la foc mic până bateți albușurile.

Se pun albușurile într-un bol și le bateți cu praful de sare până de vin ferme. Pasul următor este să turnați treptat trei sferturi din compoziția fierbinte de căpșuni peste albușuri și mixați-le până se temperează.

Spuma de căpșuni se poate pune în forme sau pahare și se dă la frigider până de răcește complet, aproximativ 2 ore. Se ornează cu biscuiți sau cu compoziția de căpșuni rămasă și puțină mentă.

Ce prăjitură delicioasă puteți face cu această spumă

Acum că spuma de căpșuni este gata, poate vă gândiți în ce prăjituri s-ar potrivi aceasta, ei bine, prăjitura cu spumă de căpșuni cunoscută și sub denumirea de „șaum-pita” este perfectă pentru a vă satisface pofta de dulce.

Pe lângă spuma de căpșuni mai aveți nevoie doar de 400 gr de foietaj cumpărat sau făcut în casă, zahăr pudră pentru pudrat la final și făină pentru presărat blatul de lucru.

Foietajul rece (din frigider) se împarte în două bucăți identice. Pe blatul de lucru presărat cu făină, se întind pe rând cu sucitorul două foi subțiri din aluat (2-3 mm.), care se perforează cu furculița, se rulează pe sucitor și cu ajutorul acestuia se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se acoperă foaia de aluat cu o altă coală de hârtie de copt și deasupra se pune o tavă care să o preseze , așa încât să nu se umfle în timpul coacerii. Se coc foile pe rând, câte 20 – 23 de minute, în cuptorul preîncins la 180 de grade. Acestea se lasă să se răcoreasă, apoi se suprapun și se egalează marginile.

Se așază spuma de căpșuni pe una dintre foi și se nivelează cât mai bine, îndreptând și marginile, se pune și cel de al doilea strat de foietaj și prăjitura este gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *