Prima pagină » National » Sprijin de la București pentru găsirea lui Sebastian. Micuţul este dispărut de mai bine de 3 săptămâni

Sprijin de la București pentru găsirea lui Sebastian. Micuţul este dispărut de mai bine de 3 săptămâni

04 feb. 2021, 09:57,
BZI.ro, în National

Căutările micuţului Sebastian continua, iar autorităţile au primit sprijin de la București. Micuţul a dispărut în urmă cu mai bine de 3 săptămâni de acasă. Acesta se îndrepta către o stână unde trebuia să îl ajute pe ciobanul de acolo.

Sebi a dispărut pe data de 9 ianuarie , de pe raza satului Vânători, județul Arad.

Sprijin de la București pentru găsirea lui Sebastian

Căutările băieţelului continua cu sprijin din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, care a adus în judeţul Arad un laborator criminalistic mobil.

Mai mulţi voluntari şi localnici au venit şi ei în ajutorul poliţiei şi îl cauta zilnic pe băiat. Condiţiile meteo par să țină cu cei care încearcă să dea de urma băiatului dispărut încă din 9 ianuarie.

Potrivit informaţiilor jurnaliştilor de la Aradon.ro, nu se știe însă pentru cât timp va mai fi căutat copilul. Sebastian Corbei a fost căutat zilnic, de la momentul dispariției, de zeci de persoane: polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, voluntari și localnici, pe o rază de zeci de kilometri distanță față de casa familiei.

Sebastian a fost luat la lucru de către un cioban

Mama lui Sebastian a povestit cum micuţul se juca pe stradă, atunci când a fost luat de cioban în căruţă, să îl ducă la stână. Acesta și restul copiilor, care erau în căruță, urmau să ajute la construirea unui gard.

Primarul comunei Mişca, de care aparţine satul Vânători, Tiberiu Haasz, a vorbit despre ciobanul respectiv.

„Un om mai în vârstă a luat 6 copii la un saivan, la lucru. Mai încărcau un balot, munceau, dar îi răsplătea cu bani. Unul dintre copii s-ar fi dus să mănânce fructe de pădure şi a dispărut. Bătrânul s-a întors cu restul de copii acasă. Un om bătrân, n-o fi observat. Peste 50 de persoane participa la căutări. Vine şi elicopter cu termoviziune de la Frontieră, dar este ceaţă mare. Nu se ştie vestimentaţia copilului. Poate să apară hipotermia, că e foarte frig”, declara primarul, atunci când Sebastian a dispărut.

Părinţii copilului sunt siguri că acest a fost răpit și îi cer celor care au făcut acest lucru să le lase copilul să se întoarcă acasă.

Sebastian a fost văzut ultima dată sâmbătă, 9 ianuarie, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă satul Vânători. Mama copilului a sunat la 112 sâmbătă, în jurul orei 19:00, pentru a-i anunţa dispariţia, după ce a văzut că băiatul nu se întoarce acasă. Căutările au început sâmbătă seara și au avut loc pe o rază de 20 de kilometri distanţă față de casa familiei

În prezent autorităţile locale au primit sprijin de la București pentru a ajuta la găsirea copilului.

Ce semnalmente are Sebastian

Sebastian este cel mai mare copil al familiei şi mai are încă 3 fraţi. Copilul are 1,20 metri înălţime, păr şaten, faţa ovală şi constituţie astenică. Nu se cunoaşte îmbrăcămintea pe care o purta copilul la momentul dispariţiei.

Deşi au apărut noi indicii în cazul lui Sebastian, autorităţile îi roagă pe toţi cei care deţin informaţii care ar putea duce la găsirea minorului sunt rugaţi să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie.

Până în acest moment Sebastian a rămas de negăsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *