Prima pagină » Sanatate » Spray pentru răgușeală la copii. Scapă de laringită cu ajutorul remediilor naturiste

Spray pentru răgușeală la copii. Scapă de laringită cu ajutorul remediilor naturiste

02 mai 2023, 12:40,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a scăpa rapid de disconfortul din gât este indicat să folosiți un spray pentru răgușeală la copii. Răgușeala poate fi un simptom al multor boli ale organelor ORL și ale altor sisteme. Termenul de răgușeală sau disfonie se referă la o modificare a tonusului, a înălțimii, a forței sau a intensității vocii.

Cea mai frecventă cauză a acestui simptom este laringita acută, în timpul căreia pot apărea răgușeală (asfixie), oboseală rapidă și chiar pierderea vocii. Cu toate acestea, schimbarea vocii poate fi, de asemenea, un simptom al altor afecțiuni. Tratamentul depinde de diagnosticul corect. În timpul unei boli infecțioase acute este indicată odihna la pat. Este recomandată o dietă care să restricționeze alimentele condimentate, afumate, picante, care cresc producția de mucus și umflarea laringelui. Se recomandă instalarea unui umidificator în camera pacientului. De asemenea, este util consumul unei băuturi calde.

Spray pentru răgușeală la copii. Sfaturile specialiștilor pentru a scăpa de deranj

Nu există medicamente specifice pentru răgușeală. Tratamentul trebuie să fie îndreptat spre cauza sau afecțiunea care stă la baza acestuia. Laringita acută cu infecții virale ale tractului respirator necesită tratament simptomatic. Acadelele cu ingrediente antiseptice sau pe bază de plante și inhalarea ușor alcalină cu un nebulizator ajută la reducerea răgușelii.

În cazul în care răgușeala se datorează refluxului gastroesofagian sau unei reacții alergice, vor fi consultați și alți specialiști. Toți pacienții care suferă de răgușeală sunt sfătuiți să se odihnească și să nu vorbească prea mult. Se recomandă să se respecte un „regim de tăcere” timp de cel puțin 2 zile și să se folosească notițe pentru a comunica cu rudele în această perioadă.

Copiii cu o voce răgușită pot fi tratați cu multă apă caldă, pe lângă medicamente. În cazul bebelușilor, se recomandă ca aceștia să fie alăptați mai des în această perioadă și să li se ofere băuturi calde din biberon. De asemenea, medicul poate prescrie copilului inhalații regulate cu medicamente, plante medicinale și fizioterapie.

Remedii naturiste pentru calmarea disconfortului din gât. Ce alte afecțiuni pot afecta vocea?

Părinții unui copil răgușit trebuie să aibă grijă de vocea lui, să nu-i permită să strige în timpul jocurilor, să nu vorbească tare, să evite crizele de furie și plânsul.

Cele mai populare remedii populare pentru laringită reprezintă o baie de picioare fierbinte cu pulbere de muștar noaptea, gargară cu infuzii de mușețel, calendula, plantain, salvie, scoarță de stejar și un amestec de lapte și apă minerală cu miere și unt.

Laringita este cea mai frecventă cauză a pierderii vocii în prezența agenților patogeni dăunători, care necesită medicație. Tumorile canceroase și nodulii de pe corzile vocale pot fi cauze patologice ale problemelor. Polipii și chisturile sunt adesea detectate în astfel de cazuri.

De asemenea, vă puteți umezi corzile vocale făcând gargară în gât cu apă sărată sau aplicând un spray pentru răgușeală la copii. În plus, procedura va provoca un flux de sânge în gât, ceea ce va ameliora boala. În cazul laringitei se poate face gargară cu soluții antiseptice de farmacie și de casă: Miramistine, Clorhexidină, sodă și sare, decoct de mușețel, calendula, salvie. Înainte de a folosi remedii populare, trebuie să vă consultați întotdeauna medicul de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *