Prima pagină » Sanatate » Spray pentru afte bucale. Tratament recomandat de medici pentru a scăpa de ulcere

Spray pentru afte bucale. Tratament recomandat de medici pentru a scăpa de ulcere

18 ian. 2023, 14:00,
în Sanatate

Pentru a scăpa de stomatită medicii prescriu medicamente sub formă de spray pentru afte bucale. Această afecțiune este una inflamatorie care afectează membrana mucoasă a gurii cu formarea de ulcere mici. Acestea provoacă disconfort și durere atunci când pacientul vorbește, mănâncă și atinge afta. Cu un tratament adecvat, ulcerele vor dispărea destul de repede și fără efecte negative.

Dacă aveți stomatită pe limbă sau în interiorul obrajilor, ar trebui să vă adresați medicului stomatolog, care vă va prescrie medicamentele necesare. În cazul în care stomatita este o complicație a unei alte patologii, atunci medicii specialiști vor fi implicați în tratament. Puteți găsi un număr mare de medicamente la farmacie pentru a vă ajuta să luptați împotriva stomatitei, a cauzei și a simptomelor sale. Cele mai multe dintre ele sunt vândute fără prescripție medicală, astfel încât oricine le poate cumpăra.

Spray pentru afte bucale. Medicamente de mare ajutor pentru tratarea stomatitei

Tratamentul stomatitei are o abordare holistică. Astfel, trebuie să abordați cauza bolii, precum și să atenuați simptomele. În cazul în care ulcerele interferează cu mâncatul și vorbitul, provoacă un mare disconfort pacientului, se consideră că este oportună prescrierea de analgezice pentru aplicare locală.

Printre acestea se numără medicamentul „anestezic”. Acesta este disponibil sub formă de pastile care trebuie zdrobite pentru a fi transformate în pulbere. Are un efect anestezic local asupra membranei mucoase din zona afectată.

Hexoral este o pastilă de apă de gură eficientă pentru a ajuta în lupta împotriva ulcerelor mucoasei. Are un efect dublu, având proprietăți antibacteriene și anestezice. Lidocaina Asept, se prezintă sub formă de spray, care este comod pentru aplicarea locală. Produsul conține lidocaină și clorhexidină. Acestea asigură un efect dezinfectant și anestezic. Acest spray este preferat pentru stomatita ulcerativă.

Lidochlor, acest gel ameliorează durerea, are un efect antibacterian asupra mucoasei bucale și reduce inflamația. Remediile pe bază de plante, precum decocturile de mușețel, calendula, salvie, au, de asemenea, unele proprietăți antiseptice și au un efect calmant asupra mucoaselor. Acestea ajută la reducerea inflamației și ameliorează umflăturile.

Antiseptice și medicamente antiinflamatorii pentru calmarea durerii

Aceste medicamente sunt pilonul principal al tratamentului stomatitei. Acestea sunt disponibile sub formă de pastiluțe orale, spray-uri pentru irigarea mucoaselor, unguente și geluri.  Camistad conține mușețel, care asigură ameliorarea inflamației și un efect calmant. Lidocaina are un efect analgezic asupra mucoasei afectate.

Holisal se prezintă sub forma unui gel. Are un efect antiinflamator și antibacterian excelent. Stomatidina  este un medicament antiseptic utilizat pe scară largă în practica stomatologică. În funcție de cauza stomatitei, se alege un medicament specific.

Aciclovirul, Zovirax și, în unele cazuri, interferonii sunt utilizați pentru a trata stomatita herpetică. În tratamentul stomatitei fungice, medicul poate prescrie Micozone, Levorin, unguent de Nistatină. Stomatita bacteriană necesită antibiotice, având în vedere sensibilitatea microorganismelor.

În cazul formei alergice a bolii, primul punct al tratamentului este identificarea și eliminarea alergenului. La unele persoane, o reacție alergică poate apărea după montarea unei proteze dentare, sau atunci când se utilizează un medicament nou.

Având în vedere că ulcerele din această formă de stomatită sunt un simptom al reacției organismului la alergen, folosirea unui spray pentru afte bucale va fi inutil. Alergia este cea care trebuie tratată mai întâi. În acest scop se folosesc antihistaminicele. Acestea pot fi administrate sub formă de pastile sau aplicații pe mucoasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`