Prima pagină » Sanatate » Spray nazal cu apă de mare. Cum să regenerezi rapid membrana mucoasă a cavității nazale

Spray nazal cu apă de mare. Cum să regenerezi rapid membrana mucoasă a cavității nazale

03 nov. 2022, 13:18,
BZI.ro, în Sanatate

Un spray nazal cu apă de mare curăță temeinic toate părțile nasului și ale nazofaringelui, eliminând în mod activ bacteriile, virușii, alergenii, crustele, mucusul și particulele de praf. Are efect antiinflamator și hidratant și ameliorează iritațiile. Reduce umflarea mucoasei cavității nazale și a nazofaringelui, ajută la restabilirea respirației nazale.

Un spray din această categorie accelerează regenerarea membranei mucoase a cavității nazale și a nazofaringeului, reduce riscul de complicații după intervenții chirurgicale în cavitatea nazală și sinusurile paranazale. Stimulează funcția protectoare a epiteliului ciliat, ajută la menținerea stării fiziologice normale a mucoasei cavității nazale și a nazofaringelui. Crește eficiența terapeutică a medicamentelor aplicate pe mucoasa nazală, vasoconstrictoare, antibiotice, medicamente antialergice, reducând consumul și efectele secundare ale acestora. De asemenea, medicamentul îmbunătățește imunitatea locală.

femeie care isi sufla nasul si tine o cana in mana

Are efect antiinflamator și hidratant și ameliorează iritațiile

Spray nazal cu apă de mare. Indicații pentru folosirea medicamentului

Acest spray nazal se folosește pentru prevenirea și tratamentul complex al bolilor inflamatorii acute și cronice ale cavității nazale, sinusurilor paranazale și nazofaringelui. De asemenea, acesta ajută la combaterea bolilor infecțioase, alergice și atrofice.

Sprayul este foarte indicat pentru utilizare în caz de rinită acută și cronică. Aceste afecțiuni se manifestă printr-un nas care curge continuu, provocând un disconfort simțitor. Sinuzita acută și cronică, inclusiv sinuzita maxilară poate fi ameliorată folosind acest spray nazal.

femeie care isi sufla nasul

Un spray din această categorie accelerează regenerarea membranei mucoase a cavității nazale

De asemenea, medicii prescriu medicamentul pacienților care suferă de adenoidită acută și cronică, rinită alergică și vasomotorie. De asemenea, medicamentul are multe beneficii pentru a ameliora simptomele provocate de rinită subatrofică, adică mucoasa uscată.

Sprayul nazal cu apă de mare și sare de mare este folosit pentru a curăța și hidrata membranele mucoase nazale. Spray-ul nazal cu apă de mare ameliorează problemele cu nasul și poate fi folosit și pentru tratarea răcelilor și a congestiei nazale, de exemplu, cele apărute din cauza polenului. Spray-ul nazal cu apă de mare asigură nasului hidratarea necesară și, datorită mineralelor naturale conținute în sarea de mare, susține regenerarea membranelor mucoase. Acest lucru îmbunătățește bunăstarea pe termen lung.

Pentru ce tipuri de tratament este folosit remediul. Ce boli pot fi ameliorate cu ajutorul acestuia

De cele mai multe ori, sprayul nazal este folosit în tratamentul complex al bolilor respiratorii acute, inclusiv al infecțiilor virale respiratorii acute și al gripei. Igiena zilnică a cavității nazale și a nazofaringelui, inclusiv în condiții de mediu nefavorabile este foarte importantă.

copil care isi sterge nasul

Stimulează funcția protectoare a epiteliului ciliat

Prevenirea bolilor respiratorii acute, inclusiv a infecțiilor virale respiratorii acute și a gripei în timpul epidemiilor. Sprayul poate fi folosit și pentru a îmbunătăți starea după intervenții chirurgicale în cavitatea nazală și sinusurile paranazale.

Mulți medici recomandă remediul pentru pregătirea mucoasei nazale pentru aplicarea de medicamente. Mai mult decât atât, medicamentul nu provoacă efecte adverse, acestea nu au fost identificate. Medicamentul se păstrează la temperatura camerei, la adăpostul copiilor. Este bine să protejați medicamentul de lumina directă a soarelui și nu-l expuneți la temperaturi mai mari de 50°C. Nu străpungeți sau ardeți, chiar și după utilizare.

Pentru a folosi un spray nazal cu apă de mare introduceți vârful duzei atomizorului în pasajul nazal de sus, apăsați atomizorul și injectați soluția timp de câteva secunde. După care întoarceți vârful pe cealaltă parte și efectuați procedura cu celălalt pasaj nazal.

persoana care administreaza unui copil picaturi in nas

Spray-ul nazal cu apă de mare ameliorează problemele cu nasul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *