Prima pagină » Sanatate » Spray nazal cu antibiotic pentru sinuzită. Ce se întâmplă dacă încerci să tratezi sinusurile afectate cu remedii populare?

Spray nazal cu antibiotic pentru sinuzită. Ce se întâmplă dacă încerci să tratezi sinusurile afectate cu remedii populare?

15 nov. 2022, 12:00,
BZI.ro, în Sanatate

Nu toate persoanele apelează la un spray nazal cu antibiotic pentru sinuzită atunci când suferă de acest disconfort. Mulți dintre noi sunt familiarizați cu situația în care, după ce suferim de câteva zile de curgere a nasului, așteptăm ca acesta să se vindece singur. Majoritatea dintre noi cred că organismul nostru poate face față singur unei infecții. Cu toate acestea, germenii din mucoasa nazală sunt de altă părere.

În urma umflăturilor, congestiei și rinoreei, funcția de drenaj nazal este afectată. În cele din urmă, mucusul se acumulează în nas, microorganismele se înmulțesc rapid și procesul inflamator începe să se dezvolte în sinusurile paranazale. Acest lucru duce la sinuzită acută. În absența unui tratament adecvat, situația se complică și mai mult, iar rinosinuzita devine cronică. Durerea de cap este severă, obrajii sunt umflați și apare o senzație de greutate atunci când înclinăm capul. Durerea se răspândește adesea la dinții superiori, făcând viața un adevărat calvar. Din această cauză este mai bine să aplici la timp un spray nazal cu antibiotic.

femeie care isi sufla nasul din cauza sinuzitei

Medicii spun că este deosebit de periculos să puneți suc de ceapă sau de usturoi în nas

Spray nazal cu antibiotic pentru sinuzită. Recomandările specialiștilor

Astăzi, pe piață, există mai multe produse care te pot ajuta să faci față acestui disconfort. Există două produse pentru tratamentul bolilor inflamatorii și infecțioase ale nasului și sinusurilor, atât acute, cât și cronice.

Printre recomandările medicilor se numără „Isofra” și „Polidexa”. Aceste spray-uri cu fenilefrină ameliorează disconfortul. Datorită lor, medicii au o oportunitate excepțională de a exploata întregul potențial al aplicării topice a medicamentelor antibacteriene. De asemenea, aceștia pot doar cu ajutorul unui spray nazal să elimine efectele sistemice negative, ceea ce este deosebit de important.

femeie care isi sufla nasul din cauza sinuzitei

Pe lângă administrarea de antibiotice pe cale orală și folosirea unui spray nazal, medicii recomandă irigarea nazală

De asemenea, pe lângă aceste două produse eficiente contra sinuzitei, medicii prescriu și antibioticele de amoxicilină și claritromicină. Dacă medicamentul prescris nu acționează împotriva infecției sau dacă infecția sinusală reapare, medicul poate prescrie un alt antibiotic.

Alte medicamente utilizate în medicația combinată a rinitei sunt cele cu proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Astfel, un pacient poate administra Polidex, care include neomicină, polimixină B și antibiotice. De remarcat este și faptul că Isofra, spray-ul nazal, conține un AB din grupul aminoglicozidelor.

Când trebuie folosite antibioticele pentru tratament? În ce cazuri acestea sunt obligatorii

Atunci când un pacient este diagnosticat cu sinuzită purulentă, antibioticele sunt întotdeauna folosite pentru tratament. Boala afectează sinusurile, provocând inflamarea membranelor mucoase ale acestora. Dacă bacteriile patogene pătrund în sinus, se dezvoltă procese purulente. Din această cauză, antibioticele sunt extrem de indicate spre utilizare.

femeie care isi sufla nasul din cauza sinuzitei

Alte medicamente utilizate în medicația combinată a rinitei sunt cele cu proprietăți antimicrobiene și antibacteriene

Pe lângă administrarea de antibiotice pe cale orală și folosirea unui spray nazal, medicii recomandă irigarea nazală. Această procedură este una dintre cele mai eficiente în tratamentul sinuzitei. Dacă sunt respectate regulile, procedura este sigură și aduce ușurare în câteva minute. Ideea este de a injecta medicamente prin nară, de a le trece prin sinusuri și apoi de a le expulza prin cealaltă nară.

Atunci când ați început tratamentul cu un spray nazal cu antibiotic pentru sinuzită este indicat să nu folosiți remedii populare decât dacă sunt aprobate de un specialist. Medicii spun că este deosebit de periculos să puneți suc de ceapă sau de usturoi în nas. Acest lucru va provoca arsuri la nivelul membranelor mucoase și afectarea sinusurilor. Este posibil ca toate aceste măsuri nu numai că nu vor reuși să vindece sinuzita, dar pot înrăutăți mult starea și pot duce la consecințe ireversibile.

femeie care isi sufla nasul din cauza sinuzitei si se tine de cap

Astăzi, pe piață, există mai multe produse care te pot ajuta să faci față acestui disconfort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *