Prima pagină » Titlurile zilei » Spovedanie fără perdea! Se alege praful de primarul PNL care a recunoscut că a făcut sex în birou cu minore! Cum a explicat gestul șocant?
Spovedanie fără perdea! Se alege praful de primarul PNL care a recunoscut că a făcut sex în birou cu minore! Cum a explicat gestul șocant?

Spovedanie fără perdea! Se alege praful de primarul PNL care a recunoscut că a făcut sex în birou cu minore! Cum a explicat gestul șocant?

30 ian. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Război total în comuna ieșeană unde primarul PNL a făcut sex cu minore în biroul său. Aleșii din primărie vor să îi ceară demisia lui Damian Butnariu pentru că a făcut de râs comuna. Oamenii din localitate strâng semnături pentru demiterea acestuia. Primarul  PNL a ieșit cu prima confesiune după izbucnirea scandalului sexual din instituție.

Scandal fără precedent în comuna ieșeană unde primarul  PNL a fost prins că a făcut sex în biroul său cu două fete minore. Primăria condusă de Damian Butnariu se află pe un butoi cu pulbere. Consilierii locali din comună vor să îi ceară demisia din funcție primarului după ce scandalul în care a fost implicat a provocat un val de reacții negative la cel mai înalt nivel. Aleșii locali îi vor cere acestuia demisia în prima ședință a Consiliului Local.

„Noi îi vom cere demisia în ședința Consiliului Local. Am așteptat să vedem cum stau lucrurile și care au fost intențiile sale după tot acest scandal. Am crezut că de bunăvoie își va da demisia din funcție, însă nu s-a întâmplat așa ceva. Ne-a făcut o imagine proastă ca localitate și nu merită să mai rămână în această funcție”, a menționat Daniel Grozavu, consilier local în comuna Mogoșești-Siret.

Încolțit din toate părțile. Referendum pentru demitere

Și asta nu este tot. Oamenii din comună au cerut și ei demisia primarului  PNL printr-o petiție publică.

„Cetățenii comunei Mogosești-Siret cer primarului PNL în funcție, Damian Butnariu, să demisioneze din cauza prejudiciului adus asupra comunei și cetățenilor săi, în urma procesului în care a recunoscut că a abuzat minore în incinta Primăriei, în anul 2007. În tot acest timp, cazul a fost ascuns de ochii cetățenilor, iar în urma aflării acestei fapte, cetățenii au cerut explicații primarului PNL. Însă acesta a blocat accesul cetățenilor și a șters mesajele de pe profilul personal de pe rețelele de socializare. În urma faptelor sale, cetățenii îi cer demisia din funcția de primar și explicații precum și scuze publice, cu privire la modul în care s-a comportat față de cetățeni, cât și pentru ponegrirea comunei la nivel național”, se arată în petiția respectivă.

Consilierii locali au menționat că se poate ajunge până la organizarea unui referendum privind demiterea lui Damian Butnariu din funcția de primar. „Dacă oamenii susțin demersul, atunci putem ajunge și la acest referendum. Să fie condusă localitatea de un om integru și care este dedicat comunității”, a mai spus Daniel Grozavu.

Confesiunea integrală a primarului PNL

Întrebat de reporterii BUNa ZIUA IAȘI ce va face în continuare după izbucnirea scandalului, Damian Butnariu susține că nu are ce să își reproșeze. Acesta a susținut că se va da la o parte doar dacă în Consiliul Local va fi o majoritate în acest sens.

„Dacă ei îmi cer demisia și sunt majoritari, atunci eu voi face asta. Altceva nu comentez, toate vor ieși la iveală când va trebui. Mi-am făcut treaba cu responsabilitate la toate proiectele la care lucrez. Nu mă gândesc la ceea ce încearcă ei să facă. Nu mă împiedică nimic să continui munca începută”, a spus Damian Butnariu.

Mai mult, acesta pare decis să candideze în continuare la primărie. Asta chiar dacă s-a autosuspendat din PNL, partid pe care l-a reprezentat până acum. Și culmea, acesta nu regretă faptele comise în primărie acum 13 ani, când a abuzat cele două fete.

„Nu știu poziția partidului. Sentimental am fost și sunt liberal, nu am oscilat niciodată spre un alt partid. Nu sunt un trădător și cu demnitate susțin poziția partidului. Voi accepta poziția pe care o vor lua. Nu mi-a fost simplu acest lucru, mi-a fost afectată sănătatea în ultima vreme cu acest scandal. Dacă oamenii vor dori să continui, voi merge mai departe. Nu am nicio problemă, eu nu am făcut nimic rău comunității mele. Sunt unii care încearcă prin orice mijloace să denigreze pentru că a început campania. Eu sunt sportiv și nu rup mâna adversarului în timpul competiției. Trebuie să merg mai departe și să fiu pozitiv. Trebuie să fie echilibrat, să mă gândesc la ceea ce este de făcut în continuare. Dacă voi avea sprijin, voi merge mai departe la primărie”, a susținut Damian Butnariu.

Detalii de coșmar din dosar

Primarul PNL, Damian Butnariu a recunoscut în instanță, în cadrul unui proces penal, că a făcut sex cu două minore de 17 ani, chiar în sediul instituției, prin anul 2007. Primar din 2004, Butnariu a ajuns martor într-un dosar de proxenetism. Cele două fete de 17 ani la vremea respectivă erau victime ale unei rețele de trafic de minori din zona Pașcaniului. Una dintre acestea fusese răpită de la școală chiar cu câteva ore înainte de a fi dată primarului PNL, potrivit anchetatorilor. Recunoașterea a avut loc în procesul unor indivizi acuzați de trafic de carne vie, iar sentința a fost emisă la începutul anului trecut. Acum, cauza a intrat pe rolul Curții de Apel Iași. În motivarea emisă de judecătorii primei instanțe, aceștia au relatat cum victimele s-au plâns că au fost obligate de proxeneți să facă sex, inclusiv cu Damian Butnariu în biroul acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *