Prima pagină » Local » Sporuri ilegale la Primăria Răchiteni! Primarul Petre Doboș și-a dat singur bani pe proiecte europene inexistente
Sporuri ilegale la Primăria Răchiteni! Primarul Petre Doboș și-a dat singur bani pe proiecte europene inexistente

Sporuri ilegale la Primăria Răchiteni! Primarul Petre Doboș și-a dat singur bani pe proiecte europene inexistente

08 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mai multe sporuri ilegale date de cei de la Primăria Răchiteni au fost descoperite de inspectorii de la Curtea de Conturi din Iași. Instituția a cerut primăriei condusă de liberalul Petre Doboș să returneze banii încasați ilegal pe parcursul anului 2020

Situație ingrată pentru primarul unei comune ieșene. Inspectorii Curții de Conturi au scos la iveală unele nereguli petrecute în sediul Primăriei comunei Răchiteni, condusă de Petre Doboș. În urma unui control efectuat în cursul anului trecut, inspectorii de la Curtea de Conturi au evidențiat faptul că în primăria din județul Iași s-au petrecute lucruri ilegale. Practic, primarul liberal din Răchiteni și-a acordat unele sporuri la indemnizație, la care nu avea dreptul.

Sporuri ilegale la Primăria comunei Răchiteni

Cei de la Curtea de Conturi au arătat că primăria a fost prejudiciată cu 14.000 de lei, în vreme ce s-au înregistrat și alte abateri financiar-contabile de 20 de mii de lei.

”Nu au fost efectuate acțiunii de inventariere anuală a elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale comunei cu respectarea cadrului legal. S-au constatat și neconcordanțe cu privire la structura organizatorică a unității, respectiv între organigrama și statul de personal, cu mențiunea că organigrama nu este avizată de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Primarul și-a dat bani pe proiecte europene inexistente

Primarul Petre Doboș a dispus angajarea unor cheltuieli de personal în cursul anului 2020 fără a respecta legea. Acesta și-a acordat sporurile de 25 la sută pentru accesarea fondurilor europene, chiar dacă o parte a acestora nu erau finalizate.

”Angajarea de cheltuieli de personal și efectuarea de plăți la nivelul anului 2020 cu această destinație fără respectarea cadrului legal datorat de stabilirea eronată a indemnizației pentru funcția de primar (în sensul nerespectării limitării impuse la nivelul aferent lunii decembrie 2019, precum și acordării în perioada octombrie-decembrie 2020 a sporului pentru fonduri europene fără a se ține cont de numărul de proiecte aflate în implementare)”, se mai arată în raportul Curții de Conturi Iași.

Primarul din Răchiteni a fost implicat și în scandaluri penale, acesta fiind condamnat cu suspendare pentru un accident rutier.

Nereguli în Primăria comunei Răchiteni din județul Iași

Inspectorii au găsit și alte nereguli în contabilitatea primăriei din județul Iași.

”S-au constatat nereguli și la stabilirea și acordarea de drepturi salariale unor persoane din cadrul entității, peste nivelul indemnizației viceprimarului comunei, acordarea unui spor care nu se regăsește în legislația aplicabilă privind salarizarea personalului (spor pentru efectuare operațiuni în registrul electoral). Nu au fost constituite garanțiile datorate de concesionarii bunurilor din patrimoniu”, au mai arătat inspectorii Curții de Conturi Iași.

Reporterii cotidianului BZI au încercat să ia legătura cu primarul Petre Doboș, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta situația. În afara unor sporuri ilegale de la Primăria Răchiteni, primarul Petre Doboș a fost implicat și în alte scandaluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *