Prima pagină » International » Sponsorii democraţilor sunt gata să-și mute toți banii pe Kamala Harris
Sponsorii democraţilor sunt gata să-și mute toți banii pe Kamala Harris

Sponsorii democraţilor sunt gata să-și mute toți banii pe Kamala Harris

19 iul. 2024, 19:20,
BZI.ro, în International

Donatori ai Partidului Democrat din SUA au început să se mobilizeze pentru a strânge fonduri în vederea unei eventuale nominalizări pentru alegerile prezidenţiale a vicepreşedintei Kamala Harris, dacă preşedintele Joe Biden se va retrage în cele din urmă din cursa electorală, relatează publicaţia Politico, citată de agenţia EFE, conform Agerpres.

Deşi Partidul Democrat recunoaşte „volatilitatea” actuală a situaţiei din jurul nominalizării lui Biden, unii membri ai partidului se „aliniază” deja pentru a face donaţii în cazul în care Harris îl înlocuieşte în cursa prezidenţială, notează publicaţia.

Kamala Harris a apărut ca posibilă înlocuitoare în cursa electorală

De când capacitatea lui Biden de a câştiga un nou mandat prezidenţial şi de a face faţă acestuia a fost pusă sub semnul întrebării, mai ales după dezbaterea electorală dezastruoasă pe care a avut-o cu adversarul său republican Donald Trump pe 27 iunie, Kamala Harris a apărut ca posibilă înlocuitoare în cursa electorală, deşi ea nu pare a fi mai populară decât Biden şi mai sunt şi alţi politicieni democraţi vehiculaţi pentru a prelua această ştafetă.

Dar, deja, aliaţii vicepreşedintelui „au început să curteze donatorii democraţi pentru a oferi sprijin financiar dacă preşedintele Joe Biden renunţă”, scrie Politico, citând surse care au cunoştinţă de această acţiune şi care au cerut anonimatul.

Semnalul pentru schimbare

Cel puţin cinci donatori au promis deja sume de şase cifre pentru Kamala Harris, dar, dacă Biden se retrage, ar putea participa la alegerile interne pentru desemnarea unui nou candidat şi alţi politicieni democraţi, unii cu resurse financiare semnificative, precum guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, sau cel din Illinois, miliardarul JB Pritzker.

„Important este că a existat o demonstraţie masivă de sprijin pentru ea (Harris) din primul moment, ceea ce transmite un semnal că suntem cu toţii alături de ea”, afirmă lidera unei organizaţii politice de femei democrate, implicată în campania de atragere de donatori pentru actuala vicepreşedintă dacă în final ea va candida la preşedinţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 iulie 2024
19 iulie 2024