Prima pagină » Sanatate » Spondiloza cervicală: Remedii care te ajută să scapi de amețeli și greață

Spondiloza cervicală: Remedii care te ajută să scapi de amețeli și greață

18 feb. 2022, 16:14,
în Sanatate

Dacă suferi de spondiloză cervicală, s-ar putea să te confrunți cu amețeli, greață și dureri. În acest articol, te invităm să descoperi câteva remedii care te vor ajuta să ameliorezi aceste simptome supărătoare.

Spondiloza cervicală este o afecțiune, care apare ca urmare a degradării unor structuri ale coloanei vertebrale din zona gâtului, de regulă, după 60 de ani. Însă, nu este exclus ca și tinerii să se confrunte cu această boală. De exemplu, persoanele care provoacă munci statice sau de birou, coaforii și croitorii petrec, prin prima activității lor, multe ore cu capul aplecat înspre înainte. Acest lucru determină coloana vertebrală să depună un efort considerabil pentru susținerea capului, care cântărește, în medie, între patru și cinci kilograme. Și, cu cât musculatura din partea de sus a spatelui sau de la nivelul umerilor este mai slab dezvoltată, cu atât presiunea pusă pe zona cervicală este mai mare.

De aceea, este recomandată efectuarea unor exerciții, care să întărească musculatura sau purtarea unui corset, special conceput pentru persoanele cu spondiloză cervicală.

Pentru ameliorarea simptomelor, există mai multe remedii, pe care vi le vom prezenta în continuare.

o femeie cu dureri din cauza spondilozei cervicale

Spondiloza cervicală este o afecțiune, care apare ca urmare a degradării unor structuri ale coloanei vertebrale din zona gâtului, de regulă, după 60 de ani.

Spondiloza cervicală: Așa scapi de amețeli și de greață!

În cazul spondilozei cervicale, durerile și rigiditatea de la nivelul coloanei vertebrale și de la nivelul umerilor pot varia în intensitate. De la un mic disconfort, provocat de mișcări ample, se poate ajunge la durere severă, care anchilozează. Aceste manifestări pot fi însoțite și de tulburări de concentrare, amețeli, vertij, greață, dificultăți de coordonare și amorțeli la nivelul brațelor.

Atenție, însă! Dacă își fac apariția amorțelile, furnicăturile și înțepăturile la nivelul membrelor mergi, de urgență, la medic.

Tratamentul spondilozei cervicale include: tratament medicamentos, remedii naturiste, tratament chirurgical și tratamente alternative.

Tratament medicamentos

Acest tip de tratament cuprinde, în funcție de gravitatea afecțiunii: medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, corticosteroizi, medicamente care relaxeaza musculatura, ameliorând spasmele musculare, medicamente care ameliorează durerea nervilor deteriorati și antidepresive (au capacitatea de a diminua durerea).

Remedii naturiste

Printre cele mai bune remedii naturiste, care te ajută să ameliorezi simptomele spondilozei (în special durerile, amețelile și greața), se numără: gheara diavolului, ceaiul de ghimbir și coaja de salcie albă.

Gheara diavolului reușește să trateze, cu succes, febra, artrita, tulburările gastro-intestinale și acționează ca un antiinflamator, reușind să amelioreze durerile.

Ceaiul de ghimbir te scapă de senzația de greață și poate fi folosit ca antiinflamator.

Coaja de salcie albă diminuează durerile și este antiinflamatoare.

o femeie se află la recuperare din cauza spondilozei cervicale

În cazul spondilozei cervicale, durerile și rigiditatea de la nivelul coloanei vertebrale și de la nivelul umerilor pot varia în intensitate.

Tratament chirurgical

Tratamentul chirurgical este recomandat numai în cazul în care tratamentul medicamentos nu își face efectul. Operația implică: îndepărtarea unui disc cu probleme, îndepărtarea unei părţi a unei vertebre, realizarea unei grefe osoase (fuzionarea unui segment osos).

Acest tip de tratament are în vedere două dimensiuni: pe de o parte, îndepărtarea cauzei durerii şi, pe de altă parte, controlul mişcării.

Tratamente alternative

Tratamentele alternative sunt realizate doar la recomandarea medicului specialist. Acestea vizează: terapia fizică (program de exerciții pentru întărirea mușchilor spatelui), terapia cu laser, terapia cu ultrasunete, terapia cu curent diadinamic, comprese calde sau comprese reci, masajul terapeutic și acupunctura.

Toate aceste tratamente contribuie la ameliorarea simptomelor determinate de spondiloza cervicală. Cel care decide care este cea mai bună variantă este medicul de specialitate.


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *