Prima pagină » Sanatate » Spondiloza cervicală, o afecțiune frecventă: Cum poți scăpa de amețeli și dureri cu ajutorul tratamentelor naturiste

Spondiloza cervicală, o afecțiune frecventă: Cum poți scăpa de amețeli și dureri cu ajutorul tratamentelor naturiste

11 feb. 2022, 10:47,
în Sanatate

Spondiloza cervicală este o afecțiune caracterizată prin dureri, amețeli și amorțeli ori furnicături la nivelul brațelor. Din fericire, pentru toate aceste simptome există câteva tratamente naturiste, pe care vă invităm să le descoperiți în acest articol.

Spondiloza cervicală constă în modificarea oaselor, a vertebrelor, a discurilor și a încheieturilor de la nivelul gâtului, ca urmare a înaintării în vârstă, a pozițiilor incorecte și a statului la birou o perioadă îndelungată. Odată cu trecerea timpului, vertebrele cedează, iar cartilajul care le acoperă se uzează. Astfel, pot apărea osteofite sau, așa cum sunt cunoscute în popor, ciocuri. Simptomele specifice spondilozei cervicale sunt: dureri de gât – de la umeri până la baza craniului, dureri de cap, amețeli și amorțeli – pe o anumită parte a unui braț sau pe toată lungimea acestuia. Astfel de simptome nu sunt întâlnite doar la vârstnici, ci și la persoanele tinere.

Pentru ameliorarea durerilor și amețelilor se recomandă respectarea unui stil de viață echilibrat – alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate și odihnă.

rmn zona cervicală

Spondiloza cervicală constă în modificarea oaselor, a vertebrelor, a discurilor și a încheieturilor de la nivelul gâtului, ca urmare a înaintării în vârstă, a pozițiilor incorecte și a statului la birou o perioadă îndelungată.

Spondiloza cervicală și amețelile: Tratamente naturiste

Spondiloza cervicală poate fi tratată prin mijloace naturiste, ce acționează în trei direcții: refacerea cartilajului, eliminarea inflamațiilor și ameliorarea durerii. În acest fel, dispar și amețelile.

Refacerea cartilajului

Refacerea cartilajului se poate realiza cu ajutorul cartilajului de rechin, a acidului hialuronic și a metilsulfonilmetanului (MSM).

Cartilajul de rechin reprezintă o pulbere obținută din țesutul elastic și extrem de rezistent din structura corpului rechinilor. Este o sursă excelentă de condroitină, o substanță cu eficiență dovedită în tratarea diferitelor forme de reumatism degenerativ.

Acidul hialuronic se găsește în mod natural în toate țesuturile organismului. Însă, odată cu vârsta, nivelul acestuia scade și este necesar aportul suplimentar. Acidul hialuronic reduce rigiditatea și ajută la lubrifierea articulațiilor.

MSM (metilsulfonilmetan) este un supliment pe bază de sufl. Acesta are grijă de țesutul conjunctiv și ajută la refacerea acestuia. În timp, reduce durerea și relaxează musculatura.

rechin în ocean

Cartilajul de rechin reprezintă o pulbere obținută din țesutul elastic și extrem de rezistent din structura corpului rechinilor.

Eliminarea inflamațiilor

Pentru eliminarea inflamațiilor, de mare ajutor este turmericul. Ameliorează durerile și are un rol important în creșterea mobilității articulare. Îl puteți consuma ca atare (câte o bucățică în fiecare zi), îl puteți adăuga în mâncare sau puteți lua suplimente pe bază de turmeric. Mare grijă, însă! Turmericul nu este indicat în cazul persoanelor însărcinate, a celor cu deficiențe de fier, calculi biliari, obstrucție a căilor biliare sau boli hepatice.

turmeric praf și rădăcină

Pentru eliminarea inflamațiilor, de mare ajutor este turmericul.

Ameliorarea durerii

Pentru ameliorarea durerii, nemaipomenite sunt cremele cu venin de albine sau cele cu untul-pământului și petrol. Crema cu un conținut ridicat de venin de albine redă starea de comfort, prin relaxarea mușchilor. Cremele cu untul-pământului și petrol au efect vasodilatator.

untul pământului

Cremele cu untul-pământului și petrol au efect vasodilatator.

De asemenea, este necesar să evitați orice mișcare bruscă sau necontrolată a gâtului și exercițiile fizice care măresc uzura articulară. În cazul persoanelor care petrec mult timp la birou, sunt recomandate mișcări periodice de redresare a coloanei vertebrale și de relaxare a mușchilor gâtului. Dacă aveți posibilitatea, achiziționați-vă un corset special conceput pentru spondiloza cervicală. În plus, încercați să vă feriți de pernele mari și voluminoase și să vă orientați spre o pernă mică, ortopedică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *