Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași are nevoie de servicii private pentru situații de urgență. Iar în acest sens, instituția oferă un acord-cadru cu o valoare de 2.664.000 de lei.
Spitalul „Sf. Spiridon” vrea să încheie un acord-cadru cu o firmă care să acorde servicii private pentru situații de urgență
Spitalul „Sf. Spiridon” este cel mai mare din regiunea Moldovei, iar aici sunt internați mii de pacienți în fiecare lună. Unitatea medicală vrea să încheie un acord-cadru, în valoare de 2.664.000 de lei, pentru servicii private pentru situații de urgență. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este data de 7 noiembrie 2024, ora 15:00, iar contractul va fi semnat pentru o perioadă de 24 de luni.
„În cadrul activităților desfășurate în cadrul obiectivului Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Spiridon» Iași există riscul aparițiilor de incendii sau stări potențial generatoare de incendii sau accidentări de persoane. Pentru aceasta, este necesară încheierea unui contract cu o societate prestatoare de servicii de tip P3, în conformitate cu prevederile art. 35 pct. 1 lit. b) din Ordinul nr. 51 din 15 martie 2024, pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență, atât în scopul prevenirii și intervenției operative și eficace pentru stingerea incendiilor, precum și pentru limitarea consecințelor care pot surveni în cazul producerii unei situații de urgență. Menționăm că obligația instituțiilor de a constitui servicii private poate fi îndeplinită și prin încheierea unui contract cu un serviciu voluntar sau privat”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași.
În luna iulie a anului 2024, unitatea medicală a încheiat un contract și pentru servicii de depozitare pentru arhivă.
Firmele trebuie să îndeplinească anumite condiții
Firmele trebuie să pună la dispoziția Spitalului Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași, timp de 2 ani, permanent, 3 servanți pompieri, 2 specialiști pentru prevenire și un șef serviciu.
„Conform criteriilor minime de performanță privind organizarea serviciilor private pentru situații de urgență, aprobate prin Ordinul nr. 51 din 15 martie 2024, pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și a serviciilor private pentru situații de urgență, prestatorul va fi prezent în obiectivul spitalului cu un Serviciu Privat de categoria P1, cu o structură organizatorică, conform prevederilor art. 35 pct. 1 lit. a), respectiv următoarea compunere: servicii tip P1: șef serviciu, compartiment pentru prevenire și echipe specializate constituite în una sau mai multe formații de intervenție. Să asigure tura operativă formată din 3 posturi permanente de servanți pompieri/tură operativă/12 ore pe zi, ceea ce rezultă un număr de 12 servanți pompieri în regim permanent – 3 posturi x 24 ore x 365 zile = 26.280 de ore pe an; un post de SPSU – program de 8 ore pe zi – 1 post x 8 ore x 261 zile = 4.176 de ore pe an; 2 specialiști pentru prevenire – program 8 ore pe zi – 2 post x 8 ore x 261 zile = 4.176 de ore pe an”, se arată în caietul de sarcini.
Pe lângă serviciile private pentru situații de urgență, Spitalul „Sf. Spiridon” Iași a lansat o licitație și pentru achiziția de 6 autoturisme electrice.