Prima pagină » Local » Spitalul „Sf. Spiridon” Iași cheltuie peste 100 de mii de lei pentru curățenia în curte. Contractul a fost încredințat unei firme din Iași: „Colaborăm de câțiva ani”

Spitalul „Sf. Spiridon” Iași cheltuie peste 100 de mii de lei pentru curățenia în curte. Contractul a fost încredințat unei firme din Iași: „Colaborăm de câțiva ani”

09 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Spitalul Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași cheltuie peste 100 de mii de lei pentru servicii de curățenie în curtea unității medicale. Contra acestei sume, firma SC Alfa Clear SRL va colabora cu unitatea medicală timp de 6 luni, mai precis din iulie 2024 și până în decembrie 2024.

Spitalul „Sf. Spiridon” Iași a încheiat un nou contract pentru servicii de curățenie în curtea unității medicale

În data de 28 iulie 2024, ora 9.06, Spitalul Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași a atribuit firmei SC Alfa Clear SRL un contract în valoare de 108.600 de lei, adică 21.830,90 euro. Oferta firmei a fost depusă pe 25 iunie 2024, ora 11.48. În schimbul acestei sume, societatea, ce are sediul în strada Carpați, nr. 4, județul Iași, se obligă se presteze servicii de curățenie în curtea spitalului.

Reporterii BZI s-au deplasat joi, 8 august 2024, în curtea unității medicale. Aceștia au dorit să observe diferențele aduse de noua investiție a managerului Daniel Timofte în servicii de curățenie. Într-adevăr, în comparație cu anul trecut, când prin curtea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași erau o mulțime de crengi și buruieni, tot felul de obiecte distruse, în prezent, în curtea unității medicale este foarte curat și ordine.

„SC Alfa Clear SRL execută lucrări de curățenie în sectoarele spitalului cu 3 muncitori, cu program de lucru de 8 ore/zi 7 zile din 7, cum ar fi: -golirea coșurilor de gunoi de resturi/materiale menajere, ambalaje, etc, amplasate în curtea spitalului și/sau din curtea interioară a Ambulatoriului Integrat – activități specifice de curățenie pe sectorul arondat de beneficiar (curte și/sau cale de acces) prin măturare, îndepărtarea oricăror resturi menajere, ambalaje, praf etc, degajarea gunoaielor în locuri special amenajate, strângere, încărcare, debarasare – curățenie post- șantier prin îndepărtarea resturilor de materiale -cosmetizarea arborilor, îndepărtarea crengilor, frunzelor uscate de pe spațiile verzi aparținând spitalului -vopsirea bordurilor, arborilor, a coșurilor de gunoi, balustrade și rampe metalice -întreține spațiile verzi din sectorul arondat (greblat, adunarea frunzelor/crengilor-strângere, încărcare, debarasare) -manipularea materialelor rezultate din casare (ridicarea de la locul indicat și deplasarea acestora la locul de depozitare/punct colectare din incinta spitalului) , obiecte de mobilier (mese, scaune, paturi, rafturi, noptiere inclusiv cele metalice), de birotică (unități PC, imprimante, copiatoare, etc) -în sezonul rece – lunile de iarnă – ajută la deszăpezirea căilor de acces în spital și/sau a zonelor arondate de beneficiar (adună, încarcă și transportă în locurile indicate de beneficiar). Împrăștie material antiderapant (sare, nisip, clorură, amestecuri – pus la dispoziție de beneficiar) pe căile de acces pentru autovehicule cât și pe aleile de acces pietonale Prețul lunar pentru condițiile de mai sus este 18.100 RON fără TVA pentru anul 2024”, se arată în descrierea de pe  Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

SC Alfa Clear SRL colaborează cu unitatea medicală de mai mulți ani

Spitalul Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași a beneficiat de serviciile firmei SC Alfa Clear SRL și în 2023, dar acestea au fost ceva mai ieftine decât în anul curent, unitatea medicală plătind atunci 198.000 de lei, adică 40.167,98 euro. Pentru primele șase luni ale anului 2024, unitatea medicală i-a plătit firmei SC Alfa Clear SRL suma de 108.600 de lei, respectiv 21.830,90 euro.

Firma SC Alfa Clear SRL, care în acest an asigură curățenia în curtea Spitalului „Sf. Spiridon”, a fost înființată în anul 2006, are sediul în strada Carpați, nr. 4, județul Iași, iar în anul 2022 a numărat șapte angajați și a avut o cifră de afaceri de 238.504 lei. Firma este administrată de Nicolae Corciova și Mioara Corciova. Administratorul firmei a explicat că prestează de mai mulți ani servicii de curățenie pentru unitatea medicală.

„Doar cu Spitalul «Sf. Spiridon» am contract. Nu aș putea să vă spun cu exactitate de când avem contracte, de câțiva ani, au fost perioade în care au venit alte firme care s-au ocupat de curățenie în curtea spitalului. Asta e. Nu știu să vă spun pe de rost de când colaborăm”, a declarat Nicolae Corciova, administratorul firmei SC Alfa Clear SRL, care va presta servicii de curățenie în curtea Spitalului Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași până la finalul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *