Prima pagină » Local » Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a devenit spital suport Covid-19! În Clinica II medicală s-au pregătit 65 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus! Primii bolnavi au fost deja internaţi – EXCLUSIV
Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a devenit spital suport Covid-19! În Clinica II medicală s-au pregătit 65 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus! Primii bolnavi au fost deja internaţi - EXCLUSIV

Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a devenit spital suport Covid-19! În Clinica II medicală s-au pregătit 65 de paturi pentru pacienţii cu coronavirus! Primii bolnavi au fost deja internaţi – EXCLUSIV

04 oct. 2020, 12:35,
în Local

În urma ordinului de ministru Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi a devenit spital suport Covid-19, şi asta pentru că celelalte unităţi medicale nu mai aveau locuri libere pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La Clinica II medicală de la Spitalul Sf. Spiridon s-au pregătit nu mai puţin de 65 de paturi. Decizia a fost luată de urgenţă din cauza situaţiei extrem de tensionate din celelalte unităţi medicale suport Covid-19.

La Clinica II medicală de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi se vor interna 65 de pacienţi cu coronavirus. Unitatea spitalicească a devenit spital suport pentru pacienţii diagnosticaţi cu SARS-COV-2 în urma unui ordin de ministru.

„Clinica II medicală este un pavilion separat de restul spitalului, loc în care până acum îngrijeam pacienţii suspecţi de coronavirus. În urma ordinului de ministru cele 65 de paturi au fost pregătite pentru pacienţii diagnosticaţi pozitiv la infecţia cu coronavirus. Vom încerca să internăm pacienţii asimptomatici şi pacienţii cu forme uşoare care nu reprezintă o agravare.

De îngrijirea pacienţilor se vor ocupa doi medici infecţionişti şi un medic epidemiolog, angajaţi ai unităţii medicale. Aceştia vor colabora cu farmacista spitalului în vederea organizării schemelor terapeutice pentru pacienţii cu coronavirus, dar şi cu medicii infecţionişti de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Pacienţii care erau internaţi în această unitate medicală au fost transferaţi către Clinica I şi III medicală de la Spitalul Sf. Spiridon”, a declarat ec. Ioan Bârliba, managerului Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi.

Ordinul de ministru a venit ca răspuns la solicitarea spitalelor suport covid-19 din Iaşi care nu mai găseau locuri libere pentru internarea pacienţilor cu coronavirus. La Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi s-au internat deja primii pacienţi, iar conducerea unităţii medicale se aşteaptă ca până mâine Clinica II medicală să fie plină.

„Acum vom începe să transferăm pacienţii cu coronavirus şi către Clinica II medicală de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Este un moment critic pentru toate spitalele suport Covid-19, iar decizia ministrului a venit ca o gură de aer pentru noi toţi”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *