Prima pagină » Local » Spitalul Sf. Sava este cel mai mare focar de COVID de la începutul pandemiei din Iaşi. Ce spun autorităţile – VIDEO
Spitalul Sf. Sava este cel mai mare focar de COVID de la începutul pandemiei din Iaşi. Ce spun autorităţile - VIDEO

Spitalul Sf. Sava este cel mai mare focar de COVID de la începutul pandemiei din Iaşi. Ce spun autorităţile – VIDEO

01 sept. 2020, 13:59,
în Local

Spitalul Sf. Sava a reuşit să ajungă, într-un timp scurt, cel mai mare focar de COVID-19 din Iaşi. Reprezentanţii dau asigurări că situaţia este ţinută sub control. Autorităţile afirmă faptul că judeţul Iaşi se confruntă şi cu o transmitere comunitară. Judeţul este pe locul 1 pe ţara la numărul de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Vorbim de 95 de persoane diagnosticate cu COVID-19, reprezentând un procent de aproximativ 10% din numărul total de infectări de la nivel național

La Iaşi s-a înregistrat un record negativ al numărului de cazuri

Pe data de 1 septembrie 2020, la Iaşi s-a atins un număr record de noi cazuri de infectare cu COVID. Conform datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, astăzi s-au înregistrat, doar la nivel de Iaşi, peste 95 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Spitalul Sf. Sava este cel mai mare focar de COVID-19 de la începutul pandemiei

Conforma datelor existente până la această dată, Spitalul Sf. Sava este focarul cel mai mare de COVID-19 din Iaşi de la începutul pandemiei. Reprezentanţii unităţii dau asigurări că situaţia la spital este ţinută sub control.

În altă ordine de idei, menţionăm faptul că, managerul Spitalului de Boli Infecţioase a explicat faptul că încă există o problemă a locurilor libere în spitalele COVID-19 din Iaşi.

” Suntem pe nedoritul loc 1 la noi infectări, în România. Am depăşit Bucureştiul. Cele mai multe cazuri de infectări provin din cele trei focare unde există aproximativ 100 de persoane infectate. Restul trebuie evaluaţi şi dispensarizaţi. Avem o problemă cu locurile libere din spital. Vorbim despre faptul că avem o problemă în administrarea numărului de locuri libere în zona celor confirmaţi, care nu au nevoie de Terapie Intensivă, dar ar putea necesita administrare de oxigen. Vreau să afirm faptul că momentan la Terapie Intensivă avem 6 paturi libere care sunt la Spitalul de Neurochirurgie.

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al DSP a menţionat faptul că numărul mare de infectări are legătură în special cu o transmitere comunitară, dar şi cu focarele existente la nivel de judeţ.

”Numarul mare de infectări are legătură cu focarele existente la nivel de judeţ, dar şi din cauza faptului că, din focare, au ajuns persoane asimptomatice care au infectat membrii ai familiei din care fac parte. În aceste condiţii, vorbim şi de o transmitere comunitară destul de ridicată.” a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Câte cazuri de COVID s-au inregistrat în România

Până astăzi, 1 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 88.593 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  38.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.175 de  pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.053 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Până astăzi, 3.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 31.08.2020 (10:00) – 01.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 60 de decese (35 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *