Prima pagină » Titlurile zilei » Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, locul unde vii cu o boală și pleci cu mai multe! Larisa Beța a stat internată cu copilul o săptămână şi a contractat o bacterie ucigaşă: „Înainte era spitalul cum era și nu mergeam cu atâta frică” – FOTO

Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, locul unde vii cu o boală și pleci cu mai multe! Larisa Beța a stat internată cu copilul o săptămână şi a contractat o bacterie ucigaşă: „Înainte era spitalul cum era și nu mergeam cu atâta frică” – FOTO

23 oct. 2023, 02:00, 14 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, locul unde vii cu o boală și pleci cu mai multe. Cel puţin aşa a stat situaţia în cazul Larisei Beța, care a fost o săptămână internată cu copilul în unitatea medicală, timp în care din cauza neglijenței personalului medical a contractat o bacterie ucigaşă ce îi dă mari bătăi de cap, mai ales pentru că femeia are şi alte probleme de sănătate.

Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, locul unde vii cu o boală și pleci cu mai multe! Clostridium difficile şi stafilococul auriu îşi fac de cap în unitatea medicală

Larisa Beța s-a internat cu băiețul său, în vârstă de 5 ani, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi în data de 26 septembrie 2023. Femeia și micuțul au stat într-un salon de la etajul 6 al unității medicale. Pe același etaj, într-un salon separat era internată o fată care avea clostridium difficile.

Deși aceasta era izolată, tocmai pentru că infecția e extrem de contagioasă și rezistă pe suprafețe luni de zile, îmbolnăvind și alte persoane, mama fetei îi curăța îmbrăcămintea plină de fecale la aceeași baie la care restul pacienților se spălau pe dinți sau pe față. Infecția cu clostridium difficile determină apariția diareei apoase, pacienții putând avea zeci de scaune pe zi, amețeală, crampe abdominale, greață, deshidratare și creșteri ale ritmului cardiac.

„Mama unei fete care după operație a luat clostridium difficile spăla la baia la care mergeam și noi pantalonii fetei, deoarece fata avea 25 de scaune pe zi. Femeia spăla pantalonii în chiuveta în care noi ne spălam pe dinți. Fata stătea singură în salon, tocmai din cauză că avea clostridium difficile.

Pe copilă au izolat-o, dar pe mamă o lăsau să spele fecalele copilului la chiuveta comună, unde noi ne spălam cu copiii pe dinți, pe mâini, pe față. Eu i-am semnalat situația medicului de gardă, dar acesta a zis că ce dacă are această infecție. Băile erau atât de murdare încât le curățam noi cu clor ca să le putem folosi”, a declarat Larisa Beța.

Larisa Beța: „Mă durea burta, stomacul, am slăbit 4 kilograme”

 test Larisa beta

Infecția cu clostridium difficile determină apariția diareei apoase, pacienții putând avea zeci de scaune pe zi, amețeală, crampe abdominale, greață, deshidratare și creșteri ale ritmului cardiac

Încă din primele zile de spitalizare, Larisa Beța prezenta simptome ale infecţiei cu clostridium difficile. Ieşeanca şi băieţelul său au fost externaţi în data de 3 octombrie, iar starea de sănătate a femeii a continuat să se înrăutăţească, astfel, după ce s-a prezentat la mai multe spitale din Iași, a decis să facă testul pentru clostridium difficile, care a ieșit pozitiv. Femeia consideră că acest lucru nu s-ar fi întâmplat, dacă mama fetiței care avea infecția ar fi avut la dispoziție o baie separată.

„După trei zile de stat în spital mi s-a făcut rău și i-am zis doctoriței pe care o avea copilul meu că deja eu nu mă simt bine la stomac, că am deja simptome ale infecției cu clostridium difficile.

Am ajuns acasă, rău și rău. M-am dus și mi-am făcut testul de clostridium difficile și a ieșit pozitiv, în contextul în care eu am probleme de sănătate, am colită ulcerativă, am un dosar de acte plin cu problemele mele de sănătate. De asta vreau să atrag atenția, nu mai avem siguranța zilei de azi, de mâine nici în Spitalul de Copii «Sf. Maria». Au ajuns bacteriile și microbii foarte periculoase să ne ucidă. Nu mai este curățenie, nu mai există medici care să spitalizeze separat astfel de pacienți, dacă știau că are bacteria respectivă.

De când am fost la Spitalul de Copii «Sf. Maria» mă simt rău într-una, am fost la Spitalul de Boli Infecțioase și la Neurochirurgie, nu știam ce am, aveam stări de rău într-una, stări de greață, stări de vomă, de amețeală, mă durea burta, stomacul, am slăbit 4 kilograme. Stafilococul auriu și bacteria clostridium difficile fac ravagii în Spitalul de Copii «Sf. Maria», normal, acestea se tratează numai la Spitalul de Boli Infecțioase. Nu știu cum au scăpat-o de sub control.

Nu mai pot, plâng de atunci într-una, nu înțeleg, înainte era spitalul cum era, vechi, și nu mergeam cu atâta frică și cu atâta stres ca acum, nu mă gândeam că o să iau această bacterie, dar după ce au renovat spitalul au scăpat de sub control tot. Erau mame care se plângeau de infecția cu stafilococul auriu, clostridium difficile, care sunt foarte greu de tratat”, a precizat Larisa Beța.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, dar aceasta nu a răspuns la telefon.

Cert este că, deşi a fost recent modernizat, Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi este locul unde vii cu o boală și pleci cu mai multe. Acum, Larisa Beța se teme că şi băieţelul său ar fi putut să ia infecţia cu clostridium difficile, de aceea are în plan să-l testeze.

Comentarii
  • Nimeni nu poate să oprească debandada la Sputalul de Copii condus de o managera depașită pusă fraudulos in funcție de un președinte de CA care a executat fără sa crâcnească dispozițiile venite de la CJ?
    Ce a primit și primește in schimb președintele CA pentru faptul ca de atâta timp tace mâlc, se face ca nu aude și nu vede? Nu informează consilierii județeni, nu face o ședința CA in care sa analizeze tot ce relatează presa, nu are o poziție oficiala vizavi de abaterile criminale ale managerii pusă chiar de el in funcție in sensul ca i-a înlesnit câștigarea frauduloasa a unui concurs aranjat???
    Câte contracte pentru aducerea in spital de aparatura medicală și medicamente a primit?
    Câte capace a luat înlesnind achizitiile frauduloase pe investiții și concursurile de personal prin favorizarea uniră acceptând condițiile managerii fenomen?

  • Ba da ce articol frumos
    Iarasi managera e de vina ?
    Iarasi a deranjat ?
    Managera nu are nici o treaba cu ce se intampla in spital,ce boli se iau ,cum se opereaza ,cine moare,etc
    Spitalul are Spiam,dir medical,dir ingrijiri etc,e cale lunga pina la manager
    Si toate comentariile care sunt facute ,sincer sunt facute cu rautate,si de oameni care ai vor locul
    Bine ca de Sp Spiridon ,de Boli infectioase etc nu se scrie nimic
    Sa mearga doamna care a stat in spital ,la alte spitale si o sa fie surprinsa cu ce pleaca de acolo
    Asa e peste tot

  • WACA este ținută pe poziție că dă la toată lumea …
    Ceva nu sună bine, cum de nimeni nu ii poște clinti nici măcar un fir de păr ? Mă uit pe organigramă, Consiliul de Administrație e forul superior, ei conduc Sputalul sunt managerii instituției, pot și trebuie sa ia măsuri pentru ca lucrurile sa meargă pe fagasul normal. Fac așa ceva? Dacă nu destituit consiliul de administrație care e părtaș la furturile și abuzurile relatate de presa care se petrec cu o frecventa amețitoare in acest spital.

  • Evident ca cei doi golani din CA e vorba de președinte și unul de pe la RAR ( ce treaba are asta cu șuruburile cu sistemul medical ???) și Ledy GA GA fac ce le solicita biochimista ca sa rămână in gratiile conducerii CJ sa beneficieze de privilegii și sa stea la mă-sa cu managera care împarte funcții contracost și asigura afaceri bănoase pe banii statului pentru cei ce o susțin .

  • Stați calmi, șefii de la CJ Iași si rudele lor nu se tratează la spitalele din Iași, ei merg la Cluj sau Timișoara. Motivul? Nu vor să vină acasă cu infecții intra-spitalicești!

    La spitalele din Iași, se tratează ăștia mai săraki, așa ca mine sau ca tine…😡

  • Șantaj pe față

    De ce ștergeți comentariile care vă deranjează? Șantajiștilor !

  • Sunteți penibili.Bate la ochi

  • Clostridium se ia si de la IRO si de la Spiridon….Am multe cunostinte in jurul meu care s-au operat la aceste spitale si au plecat infectate. Daca ai imunitatea buna, scapi teafar. Daca nu, pleci cu un bagaj suplimentat de streptococi si bacterii.

  • @pt ieșean de la 11:47

    @Eu ieseanul,ora 11:47…ești pârâciosul de servici!

    Ești exact ca ăla din cl a 4 a care e prins că a copiat.
    ,, – Da de ce mă pedepsiți pe mine, uite și Ionel de la geam, copie !
    – Da și Anuța CURCUȚA din spate a copiat, de ce doar eu sunt pedepsit…?!?”

    @iesean, ești un pârâcios,turnător și un papă mâncare din mâncarea pacienților…punem pariu că lucrezi la spitalul de copii din Iași?!? 🤤

  • Doamneeeee, în loc sa facem tot ce e posibil pentru a ieși cu viata din coșmarul asta, fie ca e Sf Maria, Spiridon, Cuza, etc, etc, noi ne bălăcărim ca car, ca mar… Wtf????? DE CE NU LUAM TOPOARELE, FURCILE, CUȚITELE ȘI NU IEȘIM SA NE FACEM DREPTATE SINGURI????? DE CE TOLERAM ACEST SISTEM SANITAR INFECT??????

  • La acest spital sunt doctori foarte buni.

  • Știți voi cine sunt...

    Adevărul spus și altfel… Nosocomialele sunt prezente în toate spitalele din Iași, dar partea cea mai proastă e alta. Toată lumea știe… și CAS-ul și DSP-ul și procuratura, ei și, ce nu ați înțeles? Pacientul e doar un cnp în fața medicilor cât și a autorităților. Problema e și mai gravă când de fapt aici vorbim despre neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave cât și zădărnicirea combaterii bolilor. Dacă la trei muci și două tuse s-a răsturnat globul pământesc în cazul nosocomialelor totul ține de o mușamalizare agresivă. În cazul bacteriei clostridium difficile problema este groaznic de parșivă… întrucât cutuma e să se fure la contractele de achiziții dezinfectanți (cu cât e mai scump produsul cu atât mai bine pentru capacul pus) hexi parma să trăiască… câți dintre voi știții că banalul clor, ăla la pungă de vreo câțiva lei distruge lejer această bacterie, respectiv clostridium, dar… ce capac să pui la punga de câțiva lei? Privind de la distanță, pentru procurori e foarte ușor să constate premeditarea acestor fapte menționate mai sus, ele fiind săvârșite fără niciun fel de reținere întrucât autoritățiile au demonstrat că viața oamenilor nu contează. Fix pe o speță cu clostridium stă un dosar în ”lucru” de vreun an… în comă alcoolică dacă se afla și mai mult de o săptămână nu dura cercetarea penală, dar, asta e.

  • In mușamalizări e mâna gansterului pensionar PILÂ care știe ce firme bagă in spital și ce comisioane ii vin retur. Spetele cu clostridium ii vin ca o mănușă PILOSULUI care și-a băgat firmele clientelare in zona achizițiilor de unde încasează comisioane. Le face fără emoții spunând ca are relații și ii scapa pe toți, sfătuindu-l-i sa tragă de timp ca sa se prescrie .

  • Mai baieti,dar mai cautati si voi o fotografie mai recenta cu doamna , a trecut vara si drept sa spun nu ne intereseaza fizicul ei, tind sa cred ca unul sau unii din voi aveti afinitati sau vise cu ea….pe noi ne intereseaza soarta copiilor nu cat de bine arata o oarecare.
    Oricum, noi ne spunem off-ul dar pe ei ii doare la dos de off-ul nostru , treaba si combinatia merg inainte…noi ramanem ai nimanui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *