Prima pagină » Local » Spitalul Modular de la Lețcani va intra în conservare după ce numărul pacienților a scăzut semnificativ – Exclusiv
Spitalul Modular de la Lețcani va intra în conservare după ce numărul pacienților a scăzut semnificativ - Exclusiv

Spitalul Modular de la Lețcani va intra în conservare după ce numărul pacienților a scăzut semnificativ – Exclusiv

17 dec. 2021, 19:00,
în Local

Spitalul Modular de la Lețcani va intra în conservare după ce numărul pacienților a scăzut semnificativ.

Inițial Vasile Cepoi a declarat că Spitalul Modular de la Lețcani nu se mai închide pentru ca pacienții exclusiv Covid-19 să fie internați cu prioritate pentru a nu mai aglomera celelalte unități medicale.

„Atâta timp cât vor fi pacienți Covid-19, va funcționa și spitalul de la Lețcani. Sistemul de încălzire a fost reparat și nu vor fi probleme pe parcursul iernii. În prezent sunt internați 10 pacienți și toți cei care sunt infectați Covid-19 au prioritate și vor fi internați la Spitalul Modular de la Lețcani. Pacienții pozitivi și cu alte afecțiuni asociate vor fi internați în spitalele din municipiul Iași în funcție de nevoie. Formele medii și ușoare care au nevoie de oxigen vor fi internate tot la Lețcani sau la Spitalul de Boli Infecțioase. Momentan nu avem nicio suspiciune de infectare cu noua tulpină, Omicron, și sperăm să nu avem, dar nu cred că vom scăpa”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Rata de infectare în rândul adulților se menține scăzută

De mai bine de o lună, în județul Iași s-a putut observa o scădere îmbucurătoare a numărului de infectări COVID-19 în rândul adulților. Numărul cazurilor este din ce în ce mai mic, după ce toată luna octombrie 2021 spitalele din Iași au fost sufocate de numărul foarte mare de pacienți infectați COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *