Prima pagină » Local » Spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani întâmpină probleme. Secţia ATI nu are staţie de oxigen
Spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani întâmpină probleme. Secţia ATI nu are staţie de oxigen

Spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani întâmpină probleme. Secţia ATI nu are staţie de oxigen

18 oct. 2020, 12:03,
BZI.ro, în Local

Ca urmare a creșterii incidenței cazurilor critice diagnosticate cu Covid 19, Direcția de Sănătate Publică Iași, în urma analizei făcute cu specialiștii de terapie intensivă, au constatat că, fără extinderea capacității de asistență medicală a pacienților critici, acești pacienți sunt expuși la un risc vital.

Singurul spital din Iași, în care se mai poate organiza asistență medicală de terapie intensivă, pentru pacienții critici Covid 19, este Spitalul de Recuperare.

„Prin urmare,soluția identificată a fost să deschidem 6 posturi în compartimentul de ATI al secției de ORL de la Spitalul de Recuperare Iași pentru cazurile diagnosticate cu Covid 19, inclusiv pentru cazurile critice, care necesită un astfel de tratament. Pe data de 16.10.2020, era planificat să se deschidă compartimentul de terapie intensivă din cadrul Compartimentului secției exterioare a Spitalului de Boli Infecțioase, „Spital mobil Lețcani” cu 24 de paturi. O defecțiune gravă a fabricii de oxigen face imposibilă punerea în funcțiune a acestei secții”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Având în vedere că la Spitalul de recuperare Iași s-a constatat că poziționarea secției în arhitectura spitalului permite crearea de circuite separate, fără să afecteze restul activității spitalului și deocamdată se fac intervenții elective, care pot fi temporizate, fără risc pentru pacienți , s-a propus ca până la repararea instalației de oxigen de la spitalul Leţcani să funcționeze în regim special ATI-ul de la Secţia ORL a Spitalului de Recuperare Iași. Perioada propusă de preluare a cazurilor critice începe de luni și este de circa 10 zile, condiționată de remedierea instalațiilor de la Leţcani. Pentru asigurarea condițiilor de funcționare, se vor aduce, sub formă de împrumut, 6 ventilatoare și se vor detașa medici și asistenți medicali de ATI de la alte spitale.

“Cred că orice efort pus în slujba sănătății populației este benefic. Toți pacienții noștri programați pentru diverse intervenții chirurgicale la secția ORL a Spitalului de recuperare Iași vor rămâne în atenția medicilor de aici, pentru a fi reprogramați. Din păcate toți suntem expuși acestui risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus ceea ce trebuie să crească atenția în abordarea acestui flagel”, a conchis edilul Municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *