Prima pagină » Local » Spitalul mobil de la Lețcani s-ar putea redeschide săptămâna viitoare! Se așteaptă un răspuns din partea EURONEST
Spitalul mobil de la Lețcani s-ar putea redeschide săptămâna viitoare! Se așteaptă un răspuns din partea EURONEST

Spitalul mobil de la Lețcani s-ar putea redeschide săptămâna viitoare! Se așteaptă un răspuns din partea EURONEST

02 apr. 2021, 18:57,
în Local

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, Vasile Cepoi, a declarat că Spitalul Modular de la Lețcani este în curs de organizare, fiind în așteptarea unui răspuns din partea EURONEST.

„Spitalul modular de la Lețcani este în curs de organizare, așteptăm un răspuns din partea EURONEST-ului și conducerea Spitalului de Boli Infecțioase, va constata dacă sunt îndeplinite condițiile”, a declarat Vasile CEPOI, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Florin Roșu: „Sarcina Spitalului de Boli Infecțioase este doar îngrijirea pacientului, partea medicală”

De asemenea, Florin ROȘU, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, a transmis faptul că au fost identificate, de către Corpul de Control al Ministerului Sănătății, 31 de neconformități în cadrul spitalului modular de la Lețcani. Acesta precizat că activitatea medicală va fi reluată în momentul în care Ministerul Sănătății va da o rezoluție vizazi de îndeplinirea acestor neconformități.

„În urma controlului corpului de control al Ministerului Sănătății au fost identificate 31 de neconformități în cadrul spitalului modular de la Lețcani. În momentul în care Ministerul Sănătății va da o rezoluție vizazi de îndeplinirea acestor neconformități, noi putem să luăm în calcul reluarea activității medicale. Încă o dată țin să accentuez acest aspect, sarcina Spitalului de Boli Infecțioase este doar îngrijirea pacientului, partea medicală. Partea tehnică aparține proprietarului, și anume EURONEST-ului.”, a declarat Florin ROȘU, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Vasile Cepoi: „Sperăm că până miercuri să o punem în funcțiune”

Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, speră că Unitatea mobilă de Terapie Intensivă să fie pusă în funcțiune până miercuri, 7 aprilie.

„Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a fost adusă la Spitalul de Boli Infecțioase. S-a turnat platforma pentru stocatoarele de oxigen, s-au montat stâlpii pe care să fie adusă țeava, care duce oxigenul spre unitatea de Terapie Intensivă și sperăm că până miercuri să o punem în funcțiune.”, a transmis Vasile CEPOI, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Florin Roșu: „Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este conectată la utilități”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Florin Roșu, a adăugat că Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este conectată la utilități ( apă caldă, apă rece, canalizare, curent electric), iar în momentul de față lucrările sunt destul de avansate în ceea ce privește montarea a trei stocatoare, care vor deservi cu oxigen unitatea mobilă.

„Vizavi de Terapia Intensivă Mobilă, care este montată în momentul de față în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, dacă în alte localități operaționalizarea acesteia a durat chiar și două luni de zile, noi am făcut demersurile astfel încât, în momentul de față, chiar la mai puțin de o săptămână de la montarea acesteia în curtea spitalului, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este conectată la utilități, apă caldă, apă rece, canalizare, curent electric, iar în momentul de față suntem cu lucrările destul de avansate cu montarea a trei stocatoare, care vor deservi cu oxigen unitatea mobilă.

După ce vom finaliza lucrările, sigur Direcția de Sănătate Publică va veni în control, va viza unitatea unitatea mobilă, după care vom putea admite pacienți și îngriji în cadrul acesteia.”, a anunțat Florin ROȘU, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *