Prima pagină » Local » Spitalul mobil Covid de la Lețcani rămâne închis. Nicio firmă din Iași nu își asumă responsabilitatea pentru verificarea instalațiilor din containerele medicale. Motivul este halucinant

Spitalul mobil Covid de la Lețcani rămâne închis. Nicio firmă din Iași nu își asumă responsabilitatea pentru verificarea instalațiilor din containerele medicale. Motivul este halucinant

10 apr. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Spitalul mobil Covid de la Lețcani va mai rămâne o vreme închis. Unitatea medicală de la marginea municipiului Iași continuă să aibă probleme legate de instalația tehnică, iar autoritățile nu vor să riște și să aducă din nou bolnavii de COVID-19 în containere. Firmele căutate de Asociația Euronest pentru verificarea instalațiilor nu vor să-și asume vreo răspundere

Situație fără ieșire la spitalul mobil de la Lețcani, județul Iași, destinat tratării pacienților bolnavi de COVID-19. Unitatea medicală rămâne în continuare cu ușile închise, în ciuda promisiunilor proprietarului că verificările s-au terminat și că neregulile semnalate au fost remediate. Spitalul cumpărat în timpul mandatului lui Maricel Popa ca președinte la CJ Iași a devenit o adevărată gaură neagră pentru administrația județului. Oficialii Consiliului Județean (CJ) Iași au arătat că sunt în continuare probleme cu instalația tehnică de la containerele medicale și astfel spitalul modular va rămâne cu ușile închise. Practic, niciuna din firmele pe care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) le-a contactat pentru verificarea instalației electrice, termice și de apă, nu a dorit să-și asume răspunderea. Astfel, spitalul nu va fi deschis nici la aproape 3 luni de când s-a luat decizia mutării bolnavilor.

Dezastrul de la ușa spitalului mobil din Lețcani

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a menționat că nici până la această oră Asociația Euronest nu a remediat problemele legate de instalațiile electrice, termice și de apă. Șeful CJ a menționat că firmele care urmau să verifice instalațiile tehnice nu a mai dorit să-și asume răspunderea lucrării.

„În momentul de față așteptăm de la proprietarul spitalului, Asociația Euronest, să clarifice și să rezolve toate problemele cu instalațiile tehnice. Acestea nu au fost nici până la această oră rezolvate. Înțeleg că prestatorul angajat să rezolve problema documentației tehnice a renunțat la contract”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Surse din cadrul CJ arată că de fapt firmele căutate de Euronest nu au vrut să verifice instalațiile nu doar din lipsa documentelor, ci și de teamă să nu fie contaminați cu noul coronavirus.

Documentele pentru instalațiile tehnice lipsesc. Turcii sunt de negăsit

Spitalul de la marginea municipiului Iași a prilejuit deja un scandal uriaș în plenul Consiliului Județean. Alina Popa, directorul Euronest, s-a arătat nemulțumită de faptul că CJ și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” nu vor să deschidă unitatea. Alina Popa a acuzat faptul că toate deficiențele constatate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății au fost remediate, însă nu s-a dorit deschiderea spitalului. Între timp, șefii CJ au precizat că din moment ce până și documentațiile tehnice lipsesc, instalațiile nu pot fi reabilitate. În plus, nici reprezentanții firmei turce SDI Global nu sunt de găsit. Firma a livrat containerele medicale și nu s-a achitat apoi de alte obligații.

Un nou scandal pe tema spitalului de la Lețcani în CJ Iași

Ieri, 9 aprilie 2021, a avut loc o ședință extraordinară a plenului Consiliului Județean Iași pe tema relocării liniei de gardă în specialitatea ATI de la spitalul mobil Lețcani. Și de acastă dată oamenii lui Maricel Popa din Consiliul Județean au făcut un nou scandal. CJ a aprobat constituirea unei comisii de anchetă formată din consilieri județeni pentru verificarea documentelor care au stat la baza achiziției spitalului. Social-democrații lui Maricel Popa au refuzat să facă parte din comisie și au continuat să facă scandal. Cu toate acestea, Costel Alexe a arătat că singurul vinovat de situația de la spitalul mobil este Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași.

„Să-l întrebați pe Maricel Popa ce am putea face cu 10 milioane de euro pentru județul Iași. La Lețcani spitalul este nefuncțional. Sunt 96 de paturi, restul fiind băgate într-un depozit. A fost o decizie total neinspirată cum să investească banii”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`