Prima pagină » National » Spitalul Marie Curie din București rămâne fără apă caldă. Sute de alte blocuri sunt afectate
Spitalul Marie Curie din București rămâne fără apă caldă. Sute de alte blocuri sunt afectate

Spitalul Marie Curie din București rămâne fără apă caldă. Sute de alte blocuri sunt afectate

03 mai 2022, 14:09,
în National

Incă nu s-a terminat telenovela de la Termoenergetica din București. Până sâmbătă, Spitalul Marie Curie nu va avea apă caldă ca urmare a unei avarii la rețea. În aceeași situație mai sunt şi alte câteva sute de blocuri.

Situația apei calde sau a căldurii nu este necunoscută pentru bucureșteni, mai ales că în cursul iernii trecute au fost zeci de mii de oameni care au rămas fără agentul termic. Cu toate că Nicușor Dan a primis în campania din 2020 că va rezolva problemele cu apa caldă și căldura, până în aceste momente nu au fost înregistrate investiții considerabile.

Spitalul Marie Curie din București rămâne fără apă caldă

Sunt zeci de instituții, sute de blocuri și Spitalul Marie Curie din București care rămân fără apă caldă ca urmare a unor lucrări de remediere a unei avarii la rețeaua DN 800 de pe magistrala din Berceni. Autoritățile au anunțat că vor înlocui conducta între Drumul Găzarului și strada Izvorul Rece.

„Cu această ocazie, va fi efectuat un control al întregii porțiuni de magistrală și vor fi remediate toate defecțiunile care vor fi identificate în urma sectorizării tronsonului. Este important de subliniat faptul că din cauza vechimii rețelei de termoficare, pusă în funcțiune în anul 1986, acest gen de operațiuni (control pentru detectarea stării conductei) este imposibil de realizat atunci când rețeaua este în funcțiune. Încă din cursul dimineții au fost deja începute manevrele tehnice de golire a conductei și lucrările de reparații.” se arată într-un comunicat oficial.

Incă nu se cunoaște care va fi soarta bolnavilor care sunt internați în unitatea medicală sau a personalului medical. Apa caldă este necesară pentru mai multe proceduri medicale, dar și pentru igiena persoanelor internate în unitatea medicală. În schimb, Nicușor Dan este absent la declarații și pare că se uită neputincios la problemele bucureștenilor cărora le-a promis că vor avea mai multă apă caldă și căldură ca în perioada precedentă mandatului său.

Timișoara și București fruntașe la problemele cu apa caldă și căldura

Problemele cu furnizarea apei calde și a căldurii sunt lucruri uzuale pentru locuitorii din București şi din Timișoara. În această iarnă, în Timișoara mai multe spitale au rămas fără apă caldă și fără căldură. La acea dată medicii au lansat un apel disperat către primarul Dominic Fritz pentru remedierea situației. Dacă în București există o problemă tehnică, cea a calității conductelor, la Timișoara nu poate fi vorba despre acest lucru.

Este bine de precizat că în Timișoara cea mai mare problemă este cea în care Colterm a intrat în faliment. Primarul Dominic Fritz a evitat să rezolve problemele, dar în schimb a plătit zeci de mii de euro pe un catalog de amenajări urbane. Vă mai aducem aminte faptul că în Maternitatea Bega, medicii au lansat un strigăt de ajutor după ce erau nevoiți să ia bebelușii de lângă propriile mame pentru a-i încălzi. Medicii îi încălzeau pe aceștia cu pături, iar în ceea ce privește igienă, personalul medical s-au întors în timp cu ani de zile.

Așadar, vom vedea cum va funcționa Spitalul Marie Curie din București fără apă caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *