Prima pagină » Actualitate » Spitalul Județean din Galați se confruntă cu un nou focar de COVID, al șaptelea din valul patru: Șapte pacienți și angajați sunt infectați
Spitalul Județean din Galați se confruntă cu un nou focar de COVID, al șaptelea din valul patru: Șapte pacienți și angajați sunt infectați

Spitalul Județean din Galați se confruntă cu un nou focar de COVID, al șaptelea din valul patru: Șapte pacienți și angajați sunt infectați

23 oct. 2021, 11:20,
BZI.ro, în Actualitate

Un nou focar COVID 19 a fost descoperit în interiorul Spitalului Județean Galați. Șapte pacienți și angajați din secția de Chirurgie sunt infectați. În timpul valului patru, la spitalul gălățean au apărut șapte focare.

Focarul COVID 19 a apărut la Secția Chirurgie 1 a Spitalului Județean din Galați. Doi pacienți au fost confirmați pozitiv în urma testelor făcute. De asemenea, s-au infectat doi medici, două asistente medicale şi o persoană dn cadrul personalului auxiliar din aceeași secție. Doar un medic și un pacient sunt vaccinați, conform Mediafax.

Ancheta epidemiologică a stabilit că infectarea a pornit de la o pacientă. În total, au fost testate 39 de persoane, pacienți și membri ai personalului medical.

În spitalul gălățean mai sunt active cinci focare COVID. De la începutul valului patru au fost descoperite șapte focare în cel mai mare spital din județul Galați.

Autoritățile medicale au luat măsuri și au dispus izolarea persoanelor care au intrat în contact cu cei infectați, dezinfecția spațiilor, investigarea personalului nevaccinat sau care nu a trecut prin boală și triajul epidemiologic al angajaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *