Prima pagină » Actualitate » Spitalul din Brașov, cel mai curat din Europa! Cum arată instituția din România – FOTO, VIDEO

Spitalul din Brașov, cel mai curat din Europa! Cum arată instituția din România – FOTO, VIDEO

15 nov. 2020, 11:46,
în Actualitate

Nu este nicio glumă. România are cel mai curat spital din Europa. Se întâmpla la Braşov unde, Spitalului Sf. Constantin a fost numit, în 2019, ca fiind cel mai curat spital din Europa. Cu o rată de infectare extrem de mică, pacienţii care calcă pragul unităţii medicale au parte de cele mai performante sisteme de asigurare a tratamentului.

În unitatea spitalicească din Braşov lucrează sute de cadre medicale instruite pentru a face faţa celor mai grave probleme de sănătate.

Cel mai curat spital din Europa este în România, în Braşov

Paradoxal, în pofida condiţiilor precare din spitalele din România, ţara noastră are cel mai curat spital din Europa. Vorbim de Spitalului Sf. Constantin din Braşov care are cea mai mică rată de infectare de pe continent. Acest lucru este datorat şi personalului medical care acordă o atenţie deosebită acestui aspect.
Organizația Mondială a Sănătății a declarat spitalul brașovean „cel mai curat din Europa”, dintr-o listă cu 60 de spitale. Un chestionar online la care spitalele au trebuit să răspundă, după care a fost un audit din partea a doi profesori”, a precizat Bogdan Moldovan, directorul medical al spitalului.

” În acest spital, regulile sunt literă de lege. Încă de la intrare, fiecare persoană se dezinfectează pe mâini şi poarta papuci de unică folosinţă. În fiecare cameră exista măşti, manuri de unică folosinţă şi halate. Administratorii spitalului cumpără materiale dezinfectante de înaltă calitate dar şi în cantităţi mari pentru ca angajaţii să nu fie tentaţi să facă economie. În acest spital lucrează peste 300 de persoane şi lunar sunt trataţi peste 3000 de pacienţi. Vorbim de o investiţie de peste 18 milioane de euro.” de arată în clipul de prezentare.

Instituţia în cauză este una privată

Din fericire, cu toate că nu stăm bine la capitolul sistem medical, noi deținem cel mai curat spital din tată Europa. Acesta se află la Brașov și este o instituție privată.

„Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenţi, pentru că există o astfel de problemă şi am rămas surprinşi văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacienţii care ni se adresează şi care este undeva la 25%-28% ceea ce este foarte mult”, a declarat medic primar boli infecíoase, Andreea Moldovan, pentru Digi24.

Instituția se numește Sfântul Constantin și a primit premiul pentru cel mai curat din partea Organizației Mondiale a Sănătății, care este condusă de ANdreea Moldova. „Am observat că au un program pe care îl respectă pentru inspecţia băii şi a camerei, e totul în regulă.

Este cel mai important, pentru că am fost şi în alte spitale unde am avut eu o pacientă, o rudă, şi e groaznic, pe când aici avem nişte condiţii extraordinare. Să fie toate la fel ca astea care sunt aici şi să ne facă bine, să ieşim cu sănătate de aici”, au adăugat câțiva pacienți despre spitalul în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024