Prima pagină » Local » Spitalul de Recuperare din Iași cumpără paturi de 1 milion de euro
Spitalul de Recuperare din Iași cumpără paturi de 1 milion de euro

Spitalul de Recuperare din Iași cumpără paturi de 1 milion de euro

17 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

La Spitalul de Recuperare din Iași vor fi furnizate mai multe loturi de paturi pentru pacienții internați. Procedura de achiziție este programată pentru finalul lunii februarie 2022. Prețul cele mai mic este un criteriu de departajare

Spitalul Clinic de Recuperare din Iași organizează noi achiziții în cadrul programului anual. Astfel, pe 24 februarie 2022 este programată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de paturi și accesorii. Valoarea estimată a contractului este de 5,6 milioane de lei, puțin peste 1 milion de euro.

„Furnizorul va prezenta o descriere detaliată a modului de realizare a activității de întreținere din care să reiasă periodicitatea, operația efectuată, timpul alocat, conform manualului de întreținere al producătorului, în perioada de garanție și garanție extinsă. Orice defecțiune apărută la produsele livrate, în perioada de garanție și garanție extinsă, va fi remediată de furnizor. Termenul de remediere pentru rezolvarea problemelor de nefuncționare sau funcționare deficitară este de cel mult 48 de ore de la anunțarea furnizorului de către beneficiar, în scris, telefonic, prin e-mail sau fax”, se arată în caietul de sarcini.

Și Spitalul de Neurochirurgie a organizat o licitație similară.

Spitalul de Recuperare a împărțit licitația în mai multe loturi

Conform necesarului, furnizorul câștigător va livra paturi-cântar – 10 bucăți, paturi electrice – 300, paturi pentru pacienți gravi – 100, saltea antiescară activă – 150 de bucăți, targă transfer pacienți – 20 de bucăți. Produsele trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni.

„Dacă vreunul dintre produsele inspectate nu corespunde specificațiilor, autoritatea contractantă are dreptul să îl respingă, iar furnizorul are obligația, fără a modifica prețul contractului, de a înlocui produsele refuzate. Furnizorul are obligația instalării acestora, a instruirii personalului și a asigurării mentenanței (servicii de întreținere, revizii tehnice în conformitate cu specificațiile tehnice ale producătorilor) și service-ului produselor conform fișei de date și caietului de sarcini”, se arată în documentația procedurii.

Un alt contract, de 1,5 milioane de euro

Totodată, Spitalul Clinic de Recuperare din Iași a finalizat o nouă licitație la finalul anului trecut. Este vorba despre licitația privind furnizarea serviciilor de colectare, transport și eliminare a deșeurilor rezultate din activitățile spitalicești. Procedura a fost împărțită în 6 loturi: colectare, transport și eliminare a deșeurilor medicale periculoase; colectare, transport și eliminare a deșeurilor chimice periculoase; colectare, transport și eliminare a ambalajelor care conțin reziduuri sau sunt contaminate cu substanțe periculoase; colectare, transport și eliminare subproduse de origine animală; colectare, transport și eliminare deșeuri tonere de imprimante; colectare, transport și eliminare nămol apos cu conținut de substanțe periculoase provenit din tratarea chimică a apelor uzate sulfuroase.

Primul lot a fost câștigat de societatea Demeco SRL, din Bacău. În ceea ce privește loturile 2 – 6, comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Stericycle România SRL poate fi validată. Contractul a ajuns la 1,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *