Prima pagină » Economic Local » Spitalul de Recuperare din Iași cumpără loturi noi de medicamente! Valoarea contractului este de 1,4 milioane de euro
Spitalul de Recuperare din Iași cumpără loturi noi de medicamente! Valoarea contractului este de 1,4 milioane de euro

Spitalul de Recuperare din Iași cumpără loturi noi de medicamente! Valoarea contractului este de 1,4 milioane de euro

23 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Pacienții de la Spitalul de Recuperare din Iași vor primi noi loturi de medicamente. Achiziția este programată la finalul lunii februarie 2021. Participanții trebuie să respecte o serie de condiții impuse prin caietul de sarcini. Zeci de loturi au fost scoase la licitație

Noi loturi de medicamente vor fi furnizate la Spitalul Clinic de Recuperare Iași. Procedura este programată pe data de 22.02.20201. Valoarea estimată a contractului este de 6.751.083 lei, fără TVA, aproximativ 1,4 milioane de euro.

„Medicamentele solicitate sunt necesare pentru tratamentul pacienților internați în secțiile Spitalului Clinic de Recuperare Iași. Produsele ofertate trebuie să respecte concentrația și forma farmaceutică solicitată. Modul de ambalare este unul general, conform CANAMED (Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România – n.r.). Eticheta ambalajului interior și exterior trebuie să fie în limba română și să fie însoțit de prospectul privind modul de administrare (în limba română). Toate medicamentele trebuie să poarte o indicație care să permită identificarea lotului de fabricație din care fac parte”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de furnizori.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 2 ani de la semnare

Conform documentației, licitația a fost împărțită în 88 de loturi. Printre medicamentele solicitate se numără aciclovirum, acidum ascorbicum, acid omega 3, amitriptylinum, apixabanum, carbo medicinalis, cefuroximum, multivitamine, diclofenacum, digoxinum etc.

„Produsele livrate vor fi însoțite în mod obligatoriu de certificate de garanție, documente de certificare a calității, manuale de utilizare în limba română, factura în original în care să fie specificat obligatoriu: lot, termen de valabilitate, parafa farmacistului, monitorizarea condițiilor de transport cu grafic de temperatură unde este cazul. Distribuitorul va furniza medicamentele solicitate în conformitate cu Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății”, se mai arată în documentația procedurii.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 24 de luni. Asta înseamnă că vor fi furnizate medicamente în funcție de necesități.

Spitalul Clinic de Recuperare Iași continuă programul anual de achiziții

Totodată, unitatea medicală a programat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de materiale sanitare și consumabile medicale. Procedura este programată pe data de 12.02.2021. Valoarea estimată a licitației este de 6.179.484 lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane de euro. Spitalul de Recuperare va primi produsele pe parcursul a doi ani, în funcție de necesități. Printre produsele necesare se numără: fire sutură, feșe gipsate, lame bisturiu, botoșei/halate nesterile, ață chirurgicală, măști FFP2/FFP3, halate chirurgicale sterile, măști chirurgicale/de protecție cu 3 pliuri, scutece adulți, seringă 50 – 60 ml, viziere, ochelari protecție, lenjerie pat de unică folosință etc. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 24 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *